Stiati ca peste 35% din vacantele de vara sunt achizitionate prin oferte promotionale?

Zakynthos+logoConform unui studiu intern realizat de Paralela 45, peste 35% din vacantele de vara sunt achizitionate prin oferte promotionale, romanii asteptand perioadele de reduceri pentru a incepe planificarea calatoriilor. Aproximativ jumatate dintre locurile pentru vara aceasta au fost accesate prin sistemul de Early Booking, iar procentul romanilor care cumpara in acest mod creste cu aproximativ 6-7% in fiecare an.

Alin Burcea, presedinte Paralela 45 declara ca „pana la data de 1 mai a acestui an s-au vandut peste 40% din locurile pentru vacanta de vara, iar acum tendintele arata o crestere a vanzarilor ofertelor speciale. Aproximativ 35% dintre locurile de vacanta pentru vara aceasta au fost achizitionate recent, prin ofertele speciale pe care le avem. Printre cele mai accesate oferte la nivelul tarii sunt cele mai noi destinatii din portofoliul Paralela 45, si anume vacantele in Zakynthos cu plecare din Cluj, Costa Blanca atat din Cluj cat si din Bucuresti, dar si Rimini.”

Exista trei tipuri de oferte pe care le asteapta romanii. Cei mai hotarati dintre ei acceseaza ofertele de tip Early Booking, un procent mai mic asteapta pana la aparitia ofertelor Last Minute, iar un procent in crestere este al celor care cauta ofertele speciale. Pentru a beneficia de reduceri semnificative si pentru a avea siguranta unei vacante planuite pana in cel mai mic detaliu, turistii incheie cele mai multe vanzari de tipul Early Booking in luna martie.

Cu toate acestea, exista un procent de peste 40% dintre turistii romani care nu isi planifica din timp vacantele, ci apeleaza la ofertele de tipul Last Minute sau urmaresc promotiile speciale din anumite perioade. Printre cele mai cautate promotii raman in continuare cele pentru Grecia, Turcia, Cipru, Spania, Italia, Portugalia sau Franta. Destinatii precum Rodos, Corfu, Antalya, Mallorca, Sicilia si Tenerife isi pastreaza pozitia fruntasa in preferintele turistilor romani, observandu-se insa si o crestere a interesului pentru destinatii precum Rimini. Reducerile oferite in prezent pentru vacantele de vara din luna iunie sunt de pana la 15% sau 150 de euro, in functie de destinatia aleasa.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *