Bergamo, o destinatie plina de farmec

bergamo5Hello ladies! Noua ne place la nebunie Italia, asa ca astazi, tot despre o localitate italiana o sa va povestim. Daca inca nu ai vazut Bergamo pune-l repede pe lista, este mai frumos decat iti imaginezi!bergamo11Bergamo poate fi o destinatie perfecta pentru weekend, este un oras mic, relaxant, iar cele mai multe obiective turistice pot fi vazute confortabil, la plimbare.

Impartit in doua, pe dealurile cu vedere spre Alpi, orasul este format din Città Bassa – partea moderna de jos, zona comerciala, unde se afla reteaua de transport si Città Alta (partea medievala de sus) ce reprezinta centrul istoric. Este inconjurat de ziduri din sec. al XVII-lea construite de catre venetieni. Legatura cea mai rapida intre cele doua “orase” se face prin intermediul funicularului.bergamo6Ce trebuie sa vezi daca ajungi la Bergamo:
– Cittadella, construita de catre familia Visconti la mijlocul sec. al XIV-lea;
– Piazza Vecchia, imbina arhitectura renascentista cu cea medievala;
– Basilica di Santa Maria Maggiore, cea mai importanta cladire din oras.bergamo8

Nu rata o plimbare pe Viale delle Mura de unde poti admira frumoasa priveliste asupra orasului de jos. Pentru o panorama asupra zonei vechi trebuie sa ajungi la San Vigilio, situat mai sus de Città Alta, accesibil cu funicularul.

Daca ajungi acolo iti recomandam sa te bucuri de peisaj savurand un cappuccino la Ristorante Pizzeria San Vigilio.bergamo9Un loc bun pentru a lua o cina romantica este Ristorante Al Donizetti, situat chiar in centrul vechi.bergamo2

Pentru 2019 Bergamo este candidat cu sanse reale la titlul de Capitala Culturala Europeana. Viziteaza-l si vei intelege de ce!bergamo3

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *