Transformă vacanța de vară într-un sejur relaxant acasă

Vacanta acasa

De Samantha Clayton, OLY, ISSA-CPT, Vicepreședinte Herbalife Nutrition pentru Performanță sportivă la nivel mondial și fitness

Distanțarea socială vă îngrijorează când vă gândiți la planurile de vară? Pentru mulți, vara este momentul când se planifică vacanțele în familie. Copiii nu merg la școală, vremea e frumoasă și zilele sunt mai lungi —este momentul perfect pentru a ne aventura în locuri noi, a ne bucura de soare și a petrece mai mult timp cu prietenii și familia.

Deși mulți ați petrecut deja mult mai mult timp decât v-ați imaginat vreodată, cu familia în timpul acestei epidemii de coronavirus, fie că vă place sau nu, ați întâmpinat probabil probleme în a vă ține familia ocupată. Între posibila muncă de acasă, activitatea școlară a copiilor și întreținerea casei, probabil că nu ați simțit această perioadă ca pe o vacanță…

Întrucât recomandările privind distanțarea socială vor rămâne probabil în vigoare în multe orașe pe timpul verii, activitățile și opțiunile de distracție, cazare și restaurante vor fi limitate. Adevărul este că nu trebuie să renunțați în totalitate la bucuria verii fiind acasă împreună cu familia. Iată câteva sfaturi pentru ca toată familia să se bucure de sejurul de acasă.

Zile pline de mișcare

Planificați drumeții în localitate sau plimbări lungi sau cu bicicleta în apropierea casei. Bucurați-vă de parcuri și de arhitectura zonei. O căutare rapidă pe Google vă poate ajuta să planificați lucrurile interesante pe care v-ar plăcea să le vedeți. Turismul în propriul oraș vă ajută să apreciați mai bine orașul natal. Dacă aveți copii, încercați să îi provocați să identifice anumite plante, obiective turistice sau fauna sălbatică atunci când ieșiți la plimbare. Astfel, plimbările devin mai interesante. Dacă le oferiți premii vor fi și mai motivați. În plus, jocurile în grădină sunt foarte distractive — aspersoarele, cercurile și coarda sunt lucruri îndrăgite de copii.

Descoperiți farmecul piețelor de produse tradiționale.

Piața de produse tradiționale este o adevărată surpriză și un mod bun de a face cumpărături în zonă. În acest moment, multe au adoptat recomandările privind distanțarea socială, ceea ce înseamnă că sunt și un loc sigur pentru o ieșire în familie. La piață se găsesc de obicei opțiuni bune pentru produse, proaspete și de sezon, poate veți găsi câteva noi sortimente de fructe și legume pe care nu le găsiți la supermarket. De asemenea, implicarea copiilor în selectarea ingredientelor pentru prepararea mesei, le poate stârni interesul în consumul alimentelor mai sănătoase (bonus suplimentar!). Schimbarea rutinei obișnuite de cumpărături cu mersul pe la tarabe când vremea e frumoasă ajută la crearea senzației de vacanță.

Creați-vă propriul refugiu acasă.

Cu puțină planificare, puteți să vă transformați propria grădină sau casă în locul perfect de vacanță. Tot ce trebuie să faceți este să stabiliți o temă. Pentru un weekend la spa, cumpărați sau preparați produsele preferate și programați-vă un timp de relaxare și răsfăț. Opriți sau puneți deoparte toate distracțiile tehnologice, amenajați un spațiu afară sau într-o cameră goală pentru un cadru liniștit. Puteți face chiar apă pentru spa, tăind câteva bucățele de castravete sau fructe și adăugându-le în apă pentru un plus de aromă. Doriți să vă creați propriul refugiu pentru yoga? Alegeți-vă antrenorul online preferat, aranjați-vă covorul într-un spațiu special, aprindeți câteva lumânări sau bețișoare parfumate și exersați zilnic, cu muzică de relaxare. Totul stă în creativitate.

Călătoriți cu ajutorul preparatelor gătite în bucătărie:

Întrucât călătoriile sunt acum în plan secund, ce spuneți de seri de gătit tematice care să vă ajute să transportați papilele gustative în orice destinație. Poate fi foarte distractiv să preparați băuturi, shake-uri și meniuri cu ingrediente din locurile preferate incluse pe lista de călătorii. Bucurați-vă de un vin italian bun alături de prepararea pastelor într-o seară, încercați să gătiți un curry delicios sau comandați ceva de mâncare de la un restaurant pe care nu l-ați mai încercat până acum. Puteți merge și mai departe, printând câteva lucruri interesante online sau vizionând un film despre o anumită cultură cu care vă veți delecta în seara respectivă – posibilitățile sunt infinite și este o ocazie bună să învățați despre alte culturi prin intermediul preparatelor culinare.

În cele din urmă, găsiți timp să vă planificați sejurul acasă în același mod în care v-ați planifica o vacanță. Un itinerariu cu ceea ce doriți să faceți vă ajută să evitați deprimarea de a nu avea nimic de făcut. O vacanță înseamnă odihnă, relaxare, descoperire și recreere – toate acestea pot fi realizate chiar acolo unde sunteți. Studiile au demonstrat o legătură pozitivă între partenerii care își iau o vacanță și o stare generală de bine, așadar, indiferent de ceea ce includeți în itinerariu, fiți siguri că vă distrați!

Despre Samantha Clayton

Samantha Clayton, vice president of Sports Performance & Fitness Education în cadrul Herbalife Nutrition, este direct responsabilă de toate activitățile legate de exercițiul fizic și educație în fitness pentru membrii independenți și angajații Herbalife Nutrition și conduce o echipă care concepe protocoalele de nutriție pentru sportivii de elită.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *