10 secunde – de atât timp se bucură CV-ul tău atent construit. În maxim 10 secunde un recruiter va decide dacă va dori să te cunoască face to face.
Deci, 10 secunde sunt destul timp pentru a acoperi:
- care sunt skill-urile tale
- ce training-uri și certificări ai
- care a fost parcursul tău profesional
- ce realizări notabile ai avut la fiecare post?
Ce implică cele 10 secunde?
În primul rând, recruiter-ul nu are timp să parcurgă mai mult de două pagini de CV. Astfel CV-ul tău trebuie să fie structurat în așa fel, încât să ofere instant informația necesară.
În al doilea rând, un recruiter nu caută un job description, el caută un membru al echipei. Un profesionist care deja a obținut rezultate notabile va detalia proiectele din care a făcut parte, provocările cu care s-a confruntat și soluțiile concrete pe care le-a propus și care au dus la un deznodământ satisfăcător.
În al treilea rând, CV-ul tău trebuie să îți prezinte experiența în domeniul pentru care aplici. Aici este momentul în care recrutorul va observa dacă ești credibil și dacă ai expertiza necesară pentru a fi chemat la interviu.
Ce trebuie să fie un CV?
Sigur în punctul acesta te gândești la CV-ul tău care, cel mai probabil, se întinde pe minim 3 pagini și îți dai seama că cele 3 pagini nu au nicio șansă să atragă atenția pentru mai mult de 10 secunde. Cum poți remedia situația? Cum poți profita la maxim de cele 10 secunde?
CV-ul tău trebuie să fie o promisiune care va crea din primă instanță o relație de încredere cu recrutorul și care îl va atrage de partea ta:
- CV-ul tău trebuie să promită din primul moment că va oferi informație relevantă recrutorului – trebuie să aibă un design atractiv, astfel atragi atenția
- CV-ul tău trebuie să îndeplinească promisiunea – conținutul trebuie să fie structurat intuitiv și să se concentreze exact pe acel know-how care te face irezistibil pentru post, astfel confirmi o primă impresie pozitivă.
Deși în prezent există mai multe opțiuni pentru crearea online a unui CV, aceste design-uri oferă suportul necesar sintetizării concrete a informației.
Iar dacă așteptările create de un design bun nu sunt concretizate în informații relevante, atunci promisiunea de care vorbeam mai sus a fost încălcată, iar cele 10 secunde irosite.
CV-ul de o. singură. pagină
Un proiect 100% românesc, Reedact este răspunsul la întrebarea ”îmi ajung 10 secunde pentru a face o impresie bună”, iar răspunsul este ”Da!”.
Când vine vorba de crearea unui CV bun, cea mai des întâlnită problemă o reprezintă alegerea informațiilor relevante. Copleșiți de prea multe idei, utilizatorii ajung să pună absolut tot parcursul lor profesional. Rezultatul: un CV frumos dar plin de informații care nu aduc plus valoare nici candidatului, nici recruiter-ului (liceu absolvit, primul job din facultate, etc.).
Reedact este un proiect care te motivează să te concentrezi pe esența abilităților tale. Prin limitarea spațiului la o pagină de A4, formatul unic te ajută să incluzi numai ce este cu adevărat relevant pentru recruiter.
CV-ul Reedact oferă acces dintr-o singură privire la:
- date de contact
- certificări
- cunoștințe și tools
- abilități principale
- experiență profesională (împărțită în realizări și arii de responsabilitate).
Organizat intuitiv și concentrându-se doar pe ce este important din cariera ta, CV-ul Reedact te va ajuta să îți dai seama exact cât de multe știi să faci și câte ai realizat – pe scurt, te ajută să te cunoști pe tine.
Programat pentru lansare la sfârșitul primului trimestru din 2020, Reedact se află în faza de MVP și deja a strâns feedback de la aproape 300 de utilizatori. Site-ul lor este https://reedact.com/, iar feedback-ul primit până în prezent confirmă dorința candidaților de a ieși în evidență și dorința recrutorilor de a deveni mai eficienți în procesul de talent search.
Tu ce spui? Ești pregătit(ă) să îți descoperi know–how-ul?