Concert Uğur Işık, film, expoziții și gastronomie – Zilele Culturii Turce încep pe 3 aprilie, la București

Zilele Culturii Turce

Evenimentele dedicate celebrării celui mai vechi sit neolitic din lume, Göbeklitepe, se vor desfășura între 3 și 7 aprilie

În fiecare an, Săptămâna Culturii Turce aduce în atenție câte un sit istoric din Turcia, de o importanță deosebită atât pe plan național, cât și internațional. 2019 are în prim plan Göbeklitepe, cel mai vechi sanctuar neolitic din lume, situat. în sud-estul Anatoliei iar Institutul Yunus Emre aduce, între 3 și 7 aprilie, în mai multe locații din București, o suită de evenimente care vor celebra acest spațiu unic.

Astfel, vor avea loc câte o expoziție de fotografie și una de ceramică turcească, prezentări și ateliere de ceramică, un masterclass gastronomic, un concert de violoncel cu artistul Uğur Işık și un spațiu de expoziție deschis publicului larg.

Proiecție film „O poveste lungă” – 4 aprilie, ora 20:00, Cinema PRO

„O poveste lungă” este o adaptare a romanului cu același nume, operă a renumitului scriitor Mustafa Kutlu, în film, regăsindu-se cunoscutul actor Kenan İmirzalıoğlu, în rolul principal. Regia filmului „O poveste lungă” este semnată de către Osman Sınav, iar scenariul este scris de către Yiğit Güralp. Acțiunea se petrece în anii patruzeci și se întinde până în anii șaptezeci, prezentând o poveste emoționantă ce începe și se termină la gară.

Concert Uğur Işık – 6 aprilie, ora 19:00, Muzeul Național de Artă al României – Sala Auditorium

Culorile unice ale Anatoliei au inspirat fără încetare oamenii acestor pământuri iar artistul

Uğur Işık invită ascultătorii pe meleagurile pline de poveste prin muzica sa unică, ieșită din tiparele clasice ale violoncelului, dar care nu alterează structura autentică a operelor.

Expoziție deschisă publicului – 6 – 7 aprilie, Muzeul Național de Artă al României – Sala Auditorium

În aceste două zile, Turcia se va putea descoperi cu toate simțurile – prin gastronomie, muzică, culori, artă și până la jocuri turcești, exerciții de limbă turcă și la zona de networking și întâlniri de afaceri.

La evenimentele din 4 – 5 aprilie intrarea este liberă iar locurile sunt limitate și se pot rezerva la nr. 021.211.13.16. Intrarea este liberă pentru expoziția din 6 – 7 aprilie.

Afiș pe ore

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *