Chef Alain Alexanian – Cu cat avansam in inteligenta tehnica, cu atat mai mult regresam in inteligenta alimentara

Chef_Alain_Alexenian_Sarbatoarea_Gustului_Master_Class

In cadrul Salonului de Gastronomie de joi 16 Mai 2019, la World Trade Center, Sala Plaza, va fi prezent Chef Alain Alexanian, Chef cu 1 stea Michelin și Executiv Chef Bocuse d`Or din Village VIP.

Acesta pune accentul in special pe savoarea preparatelor şi pe utilizarea ingredientelor naturale,  bio pe care le denumeşte „secretul longevitatii”.

Chef Alain Alexanian declara “Cu cat avansam in inteligenta tehnica, cu atat mai mult regresam in inteligenta alimentara. Nu am platit niciodata atat de mult pentru greșelile noastre: totuși, avem o larga paleta de alegeri pentru a manca ceea ce ni se potrivește genetic. Cu totii suntem diferiti, fiecare cu istoria noastra, cu propriile noastre sensibilitati și cu gusturile noastre.

Daca ecologia, dezvoltarea durabila si comertul echitabil ne ofera noi sanse economiei fara a distruge, mancand inteligent (iFood) aceasta da o noua sansa bucatarilor: sa fie mai creativi si mai originali, plecand de la placerea de a lua masa la cea de a avea o sanatate buna!”

Aceasta este una dintre preocuparile majore ale Chef-ului Alain Alexanian. Mancand mai bine, traim mai bine și mai mult.

Boneta Bucatar - Sarbatoarea Gustului - 2019

„Deprindeti (invatati) cum sa gatiti alimente bune profitand de toate calitatile lor nutritionale. Treziti-va simturile catre gatronomie si dezvolatati-va propriul vostru gust gratie numeroaselor retete elaborate de acest Chef in cartea sa « Arta de a manca bine, bio»”, a mai precizat acesta.

O carte din care aflati sfaturi pentru un stil de viata sanatos atat din punct de vedere al studiilor de specialitate realizate la nivel mondial, cat si pe informatiile legate de toate grupele de alimente, modalitati de preparare si reactii chimice dar din punct de vedere al retetelor specifice pe fiecare grupa de alimente.

In cadrul deschiderii evenimentului din noiembrie 2017 in parteneriat cu Primaria Capitalei, bucatarul lyonez a adaugat ca a fost inspirat in bucatarie de bunica sa („o taranca veritabila”, așa cum i-a placut lui Alexanian s-o descrie) și le-a transmis școlarilor sa mearga din cand in cand pe la bunici (acolo unde mai este cazul) și „sa simta gustul naturii”.

3 Chefi de talie mondiala – Alain Alexanian, Christophe Geoffroy și  Colin Westal –  vin in Bucureşti in cadrul Salonului de Gastronomie, eveniment integrant al festivalului Sarbatoarea Gustului, aflat la editia a IX-a şi care poarta eticheta sezonului cultural Romania – Franta.

Motto : Bun pentru gust, bun pentru sanatate și bun pentru planeta!

Daniel Dobre

”Intr-o societate dominata de junk food și mese pe fuga, lipsa educatiei alimentare reprezinta o adevarata problema, iar aceasta duce implicit la risipa alimentara, considerata o problema actuala, nu doar in Romania, ci și in intreaga Europa.

In anul 2016, tara noastra era situata pe locul al 9-lea intr-un top dat publicitatii de catre Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR). Cu totii știm cat este de importanta educatia culinara inca de la varste fragede, iar o alimentatie corespunzatoare, mai ales cand este vorba de prima masa a zilei, este cheia sanatatii copiilor noștri, a declarat Daniel Dobre, Fondator Sarbatoarea Gustului.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns