Băile termale – o sursă prețioasă de sănătate și relaxare

bai termale cuplu

Beneficiile apelor termale sunt recunoscute de sute și mii de ani. Și pe bună dreptate! Acestea reprezintă o sursă prețioasă de sănătate și relaxare. 

În funcție de structura minerală aparte a apei termale, aceasta este prescrisă de obicei în terapiile cu băi pentru a trata:

  • afecțiunile inflamatorii ale articulațiilor;
  • problemele degenerative referitoare la sistemele nervos, locomotor și muscular;
  • anumite probleme ginecologice;
  • stres fizic și emoțional cauzat de ritmul vieții zilnice.

La Ensana Health Spa Hotels, hidroterapia este elementul esențial al terapiilor. Care sunt cele mai căutate băi terapeutice? Iată trei dintre ele:

Baie individuală termală aromatizată

Baia individuală termală aromatizată este o o experiență specială. Temperatura apei este de 36 până la 38 ºC și durează 20 de minute. Unicitatea acestei proceduri constă în adăugarea de extracte vegetale pentru a conferi apei termale cât mai multe efecte benefice. Iată câteva exemple: lavanda pentru relaxare, mușețel pentru efectul antiseptic asupra epidermei, balsam de lămâie în loc de sedative ușoare și urzică pentru rejuvenarea pielii. 

Baie termală carbogazoasă

Baia termală carbogazoasă este o baie individuală cu apă termală având o temperatură constantă, de 32-34 ºC, în care se introduce o anumită cantitate de bioxid de carbon sub formă de bule. În timpul acestei proceduri terapeutice, căldura apei termale dilată vasele sanguine reducând tensiunea arterială și relaxând musculatura. În completare, sulful și celelalte minerale din apa termală se absorb încet în piele, reducând degradarea elastinei și a colagenului din cartilagiu, tendoane și țesuturile conjunctive. Bioxidul de carbon combinat cu apa minerală termală are astfel un dublu efect. 

Baia sărăta individuală

Băile sărate individuale reprezintă emblema centrului balnear de la Sovata. Apă sărată este pompată dintr-un rezervor natural, de apă sărată, din Lacul Ursu. Datorită conținutului extraordinar de ridicat de săre și a efectului de flotație a corpului, Lacul Ursu este cunoscut și că Marea Moartă a Transilvaniei. În baza de tratament, această apă este încălzită la 32-36 ºC și pompată în căzile individuale. Este un remediu excelent pentru bolile reumatice și cele ale sistemului nervos, dar și pentru bolile dermatologice și disfuncțiile ginecologice. 

Pentru mai multe detalii accesează https://www.ensanahotels.com/ro

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *