Pledoarie pentru denim! Cum sa il porti in tinute funky-fresh?

2175b3e8-31b0-4d8f-8296-390c8e149fa9Denimul a fost reinterpretat in fel si chip in ultima jumatate de secol, devenind incontestabil una dintre cele mai populare tesaturi! Provocarea fashion este ca an de an, acest material sa fie pus in valoare de designeri in moduri creative si populare care sa acopere o gama larga de nevoi, atat a adultilor, cat si a copiilor.

Daca istoria termenului denim incepe in Franta secolului al XVI-lea, unde “Serge de Nimes” , adica stofa din orasul Nim denumea un amestec din lana si matase, in schimb inventarea primelor obiecte vestimentare din acest material i-o atribuim lui Levi Strauss care a fabricat salopete pentru muncitorii din Nevada. Lui James Dean, Marlon Brando si Elvis Presley li se datoreaza insa popularitatea acestui material, dar si primele interdictii (in teatre, resturante si scoli) care nu au facut altceva decat sa il propuleseze in randul dorintelor arzatoare ale americanilor. In anii ’70 denimul a devenit sinonim cu miscarea hippy, iar in perioada comunista cu un simbol al decantei occidentale.

e4ec0e6a-63fd-49ec-97bd-358ca84d9ed7

Azi, aproape toata lumea detine macar un item vestimentar din denim in garderoba, iar designerii si marile case de moda se intrec in a reinterpreta acest material si a-l transforma in obiecte vestimentare stylish.

Christopher Bailey, Chief Creative Officer si Chief Executive Officer Burberry a pus un mare accent pe denim in colectia de primavara Burberry Prorsum “The Birds and the Bees”, in care a mixat jachete sport din denim cu rochii diafane din voal si din tul si fuste diafane si trainers.

e835c1a6-1f1f-4eeb-a79d-a5cdf6e804b4

Evident, trendul nu se refera numai la aceste combinatii vestimentare, ci la orice piesa din denim pe care o poti mixa creativ cu piese colorate si funky-fresh. De exemplu, alege o jacheta scurta din denim (precum cea din colectia London pe care o gasesti in flagshipstore-ul din strada Luterana nr. 4) si combin-o cu o fusta conica si o pereche de incaltari sport. Pentru sotul tau, ai la dispozitie diferite modele de pantaloni denim care pot fi purtati cu un sacou, un trench clasic si espadrille din denim, iar pentru “piciul” familiei, o jacheta din denim cool, asa incat niciun membru al familiei nu va scapa de …”denim mania”!

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *