Schiezi? Vezi cum se intretine imbracamintea outdoor!

maia-schi-640x430Se pare ca primavara se grabeste sa isi faca aparitia si zapada de pe partiile de schi din tara s-a diminuat considerabil. Ca o femeie activa, dupa foarte multe drumuri la munte, cu clapari si placa de snowboard in portbagaj, acum a venit momentul sa pui hainele groase si pufoase inapoi in dulap, dar nu inainte de a le reda stralucirea de la inceput de sezon!

Indiferent de materialul din care este articolul tau vestimentar exista o serie de “sfaturi” general valabile pentru intretinerea si curatarea lui. Asadar:

Sfaturi pentru intretinerea imbracamintei outdoor:

– Citeste cu atentie instructiunile de intretinere specificate de producator. Acestea le regasesti pe eticheta sau in interiorul articolului.

– Respecta instructiunile specificate de producator (chiar daca pot fi diferite de cele din acest ghid) sa te asiguri de pastrarea garantiei oferite. Producatorul este cel care cunoaste cel mai bine materialul.

– Este de preferat sa cureti imbracamintea cu produse de specialitate.

– Inchide fermoarele, goleste si inchide buzunarele si intoarce pe dos imbracamintea inainte de a o spala. Astfel scade posibilitatea ca materialul sa se uzeze sau culorile sa fie distruse in timpul spalarii.

– Articolele mai murdare trebuie spalate separat, eliminand astfel riscul ca murdaria sa patrunda si in celelalte.

– Petele de grasime trebuie indepartate imediat (in special de pe materialele sintetice) cu ajutorul solutiilor speciale de curatare si cu apa calduta (daca producatorul permite) sau rece. Sa nu folosesti CLOR!

– Pastreaza articolele departe de foc sau caldura foarte mare – cele sintetice se pot topi!

Intretinerea, curatarea si spalarea imbracamintei outdoor:9_original_01-500x500

– Imbracamintea tehnica se va curata ori de cate ori este necesar, atunci cand se acumuleaza reziduuri, pete de noroi, etc. In cazul in care echipamentul este unul impermeabil/respirabil acesta are nevoie de o reimprospatare periodica (fiind tratate DWR= Durable Water Repellent).

– Foloseste produse specifice de curatare; acestea sunt facute special pentru a se clati foarte bine fara a lasa urme si fara a distruge membrana.

– Daca alegeti sa folosesti totusi detergent obisnuit, foloseste-l pe cel care contine mai putini sau deloc aditivi ce pot ataca materialele. Evita detergentii ce conţin inalbitor pe baza de clor. Clateste de 2 ori.

– Este de preferat sa speli echipamentul la mana (in special membranele impermeabile) sau sa folosesti o masina de spalat cu incarcare frontala/laterala.

– Pentru indepartarea petelor mai persistente aplica o mica cantitate din solutia de curatare direct pe pata, premergator spalarii.

– Respecta temperatura indicata pe eticheta.

– Nu folosi balsamuri de rufe.

– Clatirea se face normal in cazul folosirii produseor specifice sau de doua ori daca folosesti detergent.

– Hainele le poti usca in tambur prin incalzire usoara, dar cea mai eficienta metoda este uscarea la aer (pe sarma).

Important: Pentru a garanta eficienta si a prelungi durata de viata a echipamentului respecta mereu instructiunile!

Articol redactat cu sprijinul Maia Outdoor, specialisti in echipament si activitati in aer liber!

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *