Salonul de Gastronomie – un eveniment cu gust, dedicat pasionaților de gătit

Salon_de_Gastronomie_Sarbatoarea_Gustului

Salonul de Gastronomie debutează în forţă joi, 16 Mai 2019, în cadrul World Trade Center, Sala Plaza. Şi anul acesta, o serie de profesionişti ai gustului, Chefi renumiţi la nivel internaţional, vor împărtăşi din experienţa şi entuziasmul lor, în cadrul demonstraţiilor culinare în care vor oferi informaţii preţioase despre o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă.

3 Chefi de talie mondiala vin în Bucureşti, în cadrul Salonului de Gastronomie, eveniment integrant al festivalului Sarbătoarea Gustului aflat la ediția a IX-a şi care poarta eticheta sezonului cultural România – Franţa.

Sărbătoarea Gustului aduce în cadrul Salonului de Gastronomie alături de furnizori de produse alimentare şi servicii conexe industriei HoReCa şi de alimentaţie pe:

  • Alain Alexanian, Chef cu 1 stea Michelin și Executiv Chef Bocuse d`Or din Village VIP, acesta pune accentul pe savoarea preparatelor şi pe utilizarea ingredientelor naturale, bio pe care le denumeşte „secretul longevităţii”.
  • Christophe Geoffroy, Chef si Copreședinte al Les Chefs Cuisiniers du Monde.
  • Colin Westal, Chef de la cea mai prestigioasa Academia culinara din lume „Le Cordon Bleu”

În perioada 16 – 17 Mai, pasionaţii de artă culinară se pot bucura de o serie de acţiuni la Salonul de Gastronomie, din cadrul World Trade Center, Sala Plaza, după cum urmează:

Joi, 16 Mai:

–          Lansare carte „Arta de a manca bine, bio” de Alain Alexanian.

–          Master Class-uri cu Alain Alexanian, Christophe Geoffroy si Colin Westal „Le Cordon Bleu”

–          Degustari de vinuri, branzeturi, sucuri naturale, inghetata si alte delicatese.

Vineri, 17 Mai:

–          Master Class-uri cu Alain Alexanian, Christophe Geoffroy si Colin Westal „Le Cordon Bleu”

–          Cupa de Sandwich, aflată la cea de a 5-a ediţie, reuneşte cei mai buni elevi bucătari ai liceelor cu profil alimentar de stat se întrec în prepararea de Sandwich-uri gourmet, fiind îndrumați și jurizați de Alain Alexanian (Chef cu 1 stea Michelin) si Colin Westal (Chef de la „Le Cordon Bleu”)

–          Degustari de vinuri, branzeturi, sucuri naturale, inghetata si alte delicatese.

–          Sedinta foto „Fotografie de Colectie” cu Chef : Alain Alexanian si Colin Westal „Le Cordon Bleu”

Boneta Bucatar - Sarbatoarea Gustului - 2019

Despre Sărbătoarea Gustului

”Sărbătoarea Gustului” – Educarea gustului tuturor consumatorilor, de la copii, fraţi, surori până la părinţi şi chiar bunici, de la elevii bucătari din lieceele de alimentaţie publică până la Chefi consacraţi şi proprietari de business şi locaţii HoReCa. Prin informarea și transparența pedagogică asupra produselor, originilor lor și modului de producție și trasabilitate, prin transmiterea cunoștințelor și încurajarea unui comportament alimentar echilibrat, sănătos evoluam spre un comportament durabil si eco-responsabil.

Festivalul reunește o serie de evenimente desfășurate în școli, universități, restaurante și hoteluri, hypermarket-uri și târguri de alimentație, HoReCa și turism si promovează meseriile din industria HoReCa şi de alimentaţie.

Evenimentul este parte integrată al proiectului Sărbătoarea Gustului ‘Educaţie pentru o alimentaţie sănătoasă şi dobândirea unei atitudini eco-responsabile’, organizat de Asociaţia Sărbătoarea Gustului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi alături de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și reprezentații sezonului Franța-România prin Ministerele Afacerilor Externe România – Franța, Ambasada Franței, Institutul Francez, Institutul Cultural Român.

Invitați: Ambasada Libanului, Ambasada Armeniei, Ministerul Educației, Ministerul Agriculturii.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *