Expozitie unica in Romania „Henri Matisse”: Capodopere ale artei grafice, la Palatul Noblesse

11Centru de Arte si Evenimente gazduieste in perioada 7 aprilie – 7 iunie 2015, prima expozitie din Romania dedicata lui Henri Matisse, ce reuneste 83 de litografii ale artistului, aduse in tara prin intermediul Asociatiei Culturale Noblesse.

Expozitia „Capodopere ale artei grafice” este inedita pentru ca este prima dedicata exclusiv pictorului francez si are loc nu intr-un muzeu, ci intr-o casa monument istoric complet restaurata si amenajata.

Lucrarile pot fi vizionate zilnic in intervalul orar 10:00-19:00, pe baza unei programari telefonice, iar tariful unui bilet este de 45 de lei. Elevii si studentii au accesul gratuit in baza unei legitimatii valabile.

In fiecare zi de sambata, in schimbul unui bilet de 90 lei, puteti beneficia de un tur ghidat al expozitiei, de prezentarea palatului si sa savurati delicatesele culinare pregatite special pentru „Rendez-vous cocktail avec Henri Matisse” in salile elegante ale Palatului Noblesse.

De asemenea, toti clientii Galeriile Noblesse sunt invitati gratuit sambata la “Rendez-vous cocktail avec Henri Matisse”.

7 (1)

Expozitia cuprinde litografii si lucrari de grafica din serii precum „Jazz” si ilustratii pentru poemele de dragoste „Florilège des Amours” ale poetului renascentist Pierre de Ronsard, unele dintre acestea fiind expuse in diferite mari muzee ale lumii.
Litografiile sunt realizate de Henri Matisse in perioada 1945-1950, fiind valoroase mai ales prin mesajele pe care le transmit.

Adevarate declaratii de dragoste sau manifeste pentru culoare, lucrarile lui Matisse atesta calitatile extraordinare ale acestuia ca desenator si ilustrator. Este printre primii artisti ai acelor timpuri care are curajul sa experimenteze forme, figuri si culori. A aratat lumii ca atunci cand formele se micsoreaza, culorile acestora vor fi puse in valoare, contrastand cu fondul lor. Matisse se numara printre marile genii ale desenului, reusind ca printr-o linie mica si simpla sa exprime sentimentele modelului sau.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *