Sushi este, de departe, cel mai bun preparat pe care l-a dat bucataria japoneza. “Atunci cand vorbim despre sushi, vorbim despre orez mult, orez acrit cu oret, combinat cu diverse alte ingredient, peste si legume”, explica Zheng Chengwai, bucatar la Asiatic Restaurant&Bufet.
Exista mai multe tipuri de sushi: rulouri infasurate in foi de alge marine presate, bucati mici de orez framantate cu mana si servite cu peste crud sau icre, bucati de peste crud presarate peste o farfurie de orez.
De ce este indicat sa consumam sushi?
- Contine putin cholesterol
- Alga marina, care se numeste nori, contine iod, magneziu, fier si calciu.
- Reduce riscul bolilor cardiovasculare datorita faptului ca este bogat in acizia grasi Omega 3.
- Foarte bun in curele de slabire si curele de detox
- Consumul de sushi reduce riscul de aparitia a cancerului.
Video cum se prepara sushi:
https://www.facebook.com/restaurantasiatic.ro/videos/1122103597821581/