10 trucuri prin care poți încuraja copilul să fie antreprenor de mic

Copii antreprenori

Cine nu își dorește ca cei mici să fie independenți și să aibă succes? Odată cu apariția internetului, au apărut și mai multe oportunități de afaceri.

Modelul clasic, în care copilul merge la facultate, își găsește un job stabil și începe să avanseze în carieră nu se mai aplică mereu astăzi. O diplomă de facultate nu mai garantează o carieră de succes.

Cheia succesului pentru un job stabil este să creștem antreprenori care pot gândi și acționa rapid într-o economie mondială nesigură și care se schimbă mereu.

Antreprenoriatul îi transformă pe copii în lideri. În angajatori mai mult decât în angajați. Îi ajută să își creeze business-uri de succes și independente. Le oferă ocazia să trăiască decent într-o lume mereu în schimbare.

            KEN Academy, instituție ce oferă un program complex de educație financiară și antreprenorială pentru copiii cu vârste între 7 și 13 ani, îi încurajează pe părinți să îi susțină pe cei mici să își dezvolte abilitățile financiare și antreprenoriale, fie acasă, fie în cadrul programului KEN Academy. Înscrierile pentru anul școlar 2019-2020 sunt deschise deja.

Iată ce pot face părinții, acasă, pentru a dezvolta abilitățile antreprenoriale ale copiilor.

  1. Învață-i de mici

Elementele cheie și de bază ar trebui învățate cât mai devreme, astfel încât, până la 13 ani, copiii să aibă deja curajul să își susțină ideile și să învețe de ce unele sunt respinse și unele sunt acceptate.

  1. Oferă-le o educație financiară

Chiar dacă școlile de stat nu au încă asemenea programe, îți poți învăța copiii despre bani chiar acasă. Arată-le cum să economisească și cum să înceapă să facă bani. Spune-le că fiecare monedă contează.

  1. Vorbește-le despre artă

Creativitatea este extrem de importantă în antreprenoriat. Pentru a face o schimbare, este nevoie de o gândire diferită, de creativitate, exact ca în artă, muzică și teatru.

  1. Ajută-i să recunoască oportunitățile

Multe persoane nu își ating potențialul maxim pentru că nu reușesc să identifice oportunitățile. Încurajează-ți copiii să spună care sunt micile probleme care apar în viețile lor și care le produc stres. Găsiți apoi împreună o soluție pentru a rezolva aceste probleme. Transformă orice criză într-o oportunitate.

  1. Stimulează-le abilitățile de comunicare

Comunicarea este foarte importantă într-un business, de la conversațiile cu clienții, până la discuțiile cu distribuitorii. Încurajează-ți copiii să discute față în față, mai mult decât online sau de pe un dispozitiv mobil.

  1. Nu le da bani de buzunar zilnic

Foarte puțini antreprenori au un venit stabil săptămânal sau lunar. De aeea, copiii tăi trebuie să știe cum să se descurce cu banii pe care îi primesc, fără ca aceștia să le fie garantați.

  1. Învață-i să își stabilească obiective și să planifice

Aceste două abilități sunt părți esențiale ale succesului antreprenorial. Sunt obiceiuri pozitive care îi or ajută mult. Cu cât vor învăța mai devreme să le aplice, cu atât le va fi mai bine.

  1. Încurajează munca în echipă

Nimeni nu poate să facă totul singur. Cu toții avem nevoie de ajutor câteodată pentru a ne îndeplini obiectivele. Cei mai de succes antreprenori își externalizează volumul mare de muncă și fac echipă cu persoane care le împărtășesc valorile. Copiii tăi trebuie să învețe cum să se joace cu ceilalți, astfel încât să atingă un obiectiv comun. Îi poți înscrie chiar și la sporturi de echipă.

  1. Celebrează greșelile

Greșelile sunt un mod bun de a învățat lecții importante, care îi ajută pe copii să aibă un mindset antreprenorial. O greșeală înseamnă că ai încercat să faci un lucru nou și că nu ți-a fost teamă de eșec. Cu cât faci mai multe greșeli, cu atât înveți mai multe despre tine. În loc să-ți pedepsești copiii că au luat o notă proastă, încearcă să discuți cu ei care au fost factorii ce au dus la acest rezultat și gândiți-vă împreună la o metodă de a preveni rezultatele deja existente.

  1. Fii tu un exemplu

Mulți antreprenori de succes spun că cel mai important lucru care i-a inspirat și motivat să atingă succesul antreprenorial a fost influența pe care au primit-o de la părinți. Deci fii tu exemplul pentru copiii tăi și pune în aplicare tot ceea ce îi înveți pe ei. Copiii tăi se inspiră atunci când te privesc și îți observă acțiunile. Atunci când le spui să învețe din greșeli, asigură-te că și tu înveți din greșelile tale. Atunci când le spui să fie răbdători și să aibă respect, fii și tu răbdător și respectuos.

Înscrierile pentru anul școlar 2019 – 2020 sunt deschise și se fac aici.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *