Teratai: un brand românesc de bijuterii ce aduce acasă piese lucrate manual în comunități din întreaga lume

bujiterieAntreprenoriat românesc plus bijuterii exotice și tradiționale lucrate manual în Bali, Indonezia și Portugalia și lansat în martie 2019. Sub deviza „Wear joy”, Teratai își propune să le ofere femeilor din România bijuterii lucrate manual în argint, cu tehnici vechi, inspirate de natură și încărcate de poveștile simbolice ale culturilor tradiționale din care provin.

„Dincolo de bijuterie ca accesoriu, este vorba despre a înțelege ce ne face fericiți – și să arătăm asta cu toata ființa”, explică Irina Pocovnicu, creatoarea brandului Teratai. Pasiunea ei pentru bijuterii a conturat o viziune articulată de business, care în doi ani a trecut de la stadiul de idee frumoasă la un start-up cu o prezență semnificativă în online, cu vânzare pe toate canalele, dar și offline, la târgurile de profil cu un puternic accent pe business-uri locale, design original și sustenabilitate, precum Noël, Mezanin, F Factor, Detox-Market.

Săptămâna aceasta, Teratai lansează o nouă colecție de inspirație portugheză, FADO,  aducând astfel în România tradiția seculară a artei bijutierilor din Portugalia, țara cu una din cele mai mari rezerve de aur din lume, cunoscută de turiști drept un paradis al magazinelor de bijuterii. Filigranul bijuteriilor Teratai spune povestea unor cercei de inspirație regală, model ce este purtat și în prezent de iubitoarele de frumos. Inima de Viana, o altă temă a colecției, este o imagine portugheză faimoasă, simbolizând iubirea divină. Piesele sunt create ca un mix perfect al unor materiale prețioase precum aur și argint, îmbinate cu  perle sau email și argint.

Colecția FADO poate fi admirată într-o expoziție cu vânzare la Forma Coffee and Art Gallery, în perioada 22-24 noiembrie.

Despre TERATAI

Lansat în martie 2019, brandul Teratai devine deja cunoscut pe piața din România. Teratai propune arta bijuteriei ca redescoperire, călătorie spre sine și susține adoptarea unui consum sustenabil prin propunerea de bijuterii speciale, în ediții limitate, lucrate manual de comunități de artizani cu tradiție.

teratai bijuterie

Teratai înseamnă „lotus” în balineză, lotusul fiind un reper imagistic spiritual în cultura asiatică. Din acest motiv, Teratai propune arta bijuteriei ca redescoperire, călătorie spre sine și „manifest pentru feminitate”. Conceptul s-a conturat în urma unei călătorii în Bali, când Irina a luat contact cu comunitatea bijutierilor tradiționali balinezi și a decis să aducă în România aceste bijuterii exotice deosebite. Printre tehnicile de prelucrare utilizate de artizani se numără filigranul și granulația, care conferă pieselor Teratai o finețe de execuție deosebită. Ulterior, conceptul Teratai a evoluat pentru a include bijuterii care provin și din alte comunități de bijutieri cu tradiție din lume, precum Portugalia.

Pentru mai multe informații despre TERATAI, vizitați http://www.teratai.shop sau urmăriți canalele de Instagram și Facebook.

TERATAI aduce în România bijuterii purtate de regine

TERATAI, noul brand de bijuterii de pe piața românească, lansează în centrul istoric al Bucureștiului prima colecție de bijuterii lucrate manual în Portugalia, în Centrul Istoric din București, la FORMA Coffee & Art Gallery.

Expoziția deschisă între 22 și 24 noiembrie prezintă noua colecție de bijuterii FADO, inspirată de tradiția seculară a artei bijutierilor din Portugalia. Întreaga colecție  este lucrată manual și disponibilă în ediție limitată.

Filigranul bijuteriilor Teratai spune povestea Cerceilor Reginei, un model inspirat de o pereche  de cercei primiți în dar de Regina Maria a II-a a Portugaliei, care ulterior a influențat arta vestimentară portugheză, în prezent fiind purtat chiar de către membre ale caselor regale, precum Regina Letizia a Spaniei sau Prințesa Mary a Danemarcei. Inima portugheză (Coração de Viana), una dintre temele principale ale colecției, este un simbol portughez celebru, reprezentând iubirea divină. Inspirate de istorie, natură sau legende, toate piesele din colecție sunt executate în argint, argint placat cu aur și ornate cu perle sau email.

„Credem în bijuterii ca o extensie a personalității noastre, în bijuterii unicat, care spun o poveste, în afara tendințelor trecătoare. Dincolo de bijuterie ca accesoriu, este vorba despre a înțelege ce ne face fericiți – și să arătăm asta cu toata ființa”, explică Irina Pocovnicu, creatoarea TERATAI.

Colecția este disponibilă și online, alături de alte colecții din colțuri îndepărtate ale lumii, precum Bali – locul în care s-a conturat conceptul acestui brand, sau Thailanda.

Expoziția cu vânzare din 22-24 noiembrie este găzduită de FORMA Coffee & Art Gallery, din strada Ion Ghica, nr. 4, Sector 3, București și poate fi vizitată astfel: vineri, 22 noiembrie – 19:00 – 22:00; sâmbătă, 23 și duminică, 24 noiembrie: 11:00 – 21:00.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *