Prietenia, remediu împotriva însingurării – ”Apropierea” se joacă la Teatrul de Artă din 13 mai

Apropierea_afis_final

Spectacolul ”Apropierea” (regia: Peter Kerek, scenografia: Sofia Ovejan, cu: Ana Pasti, Dorotheea Petre și Adriana Titieni) vorbește despre echilibrul fragil al relațiilor de prietenie și efectul alienant al trădării, într-un limbaj actual. Începând cu data de 13 mai, ”Apropierea” se joacă la Teatrul de Artă din București.

În trecut, Anna, Cora și Denise erau de nedespărțit. Nopți și discuții fără sfârșit dar cu mult sens, o prietenie ce părea că nu se va sfârși niciodată. Prezentul le regăsește însingurate și departe de ce au visat să fie. Este prietenia soluția pentru alienare?

Apropierea este un text cifrat, labirintic, compus mai mult din indicii decât din certitudini. Te pune în situația să ghicești tu lucrurile, să le gândești cu atenție și să te orientezi în ce direcție alegi să mergi mai departe. Pe oriunde ai lua-o nu poți fi niciodată sigur că vei ajunge până la ieșirea din labirint.”, spune regizorul Peter Kerek.

Personajele Anna, Cora și Dennise vor fi interpretate de actrițele Ana Paști, Dorotheea Petre și Adriana Titieni.

Ana Pasti: ”Anna e despre nevoia noastră de celălalt, despre prea mult, prea puțin, prea devreme sau prea târziu.”

Dorotheea Petre: „Cora este aceea parte a noastră care rămâne permanent prinsă într-un purgatoriu, așteptând iertarea sau condamnarea celorlalți„.

Adriana Titieni: ”Dennise este un personaj cu multe fațete negative, iar ceea ce mă interesează cu adevărat e să găsesc motivația interioară pentru asemenea fapte și comportamente dezavuate.”

”The Approach” a fost publicat în 2018 de către unul dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani irlandezi, Mark O’Rowe. Spectacolul, regizat de autorul piesei, s-a jucat cu succes în rândul publicului și al criticii iar acum vine pe scena Teatrului de Artă din București pe 13, 14, 15, 21, 22  și 28 mai 2019, de la ora 20:00.

Intrarea este liberă și se face pe bază de rezervare:

https://www.myticket.ro/evenimente?s=apropierea

https://www.entertix.ro/evenimente?s=apropierea

Spectacolele vor fi urmate de sesiuni de discuții cu publicul pe teme legate de feminitate, relații de prietenii, solidaritate, alienare și însingurare. Discuțiile cu publicul vor fi moderate de reprezentanți ai asociațiilor și fundațiilor partenere: Centrul Filia, Societatea de Analize Feministe AnA, Asociația Frends pentru Dezvoltare.

”Apropierea” este un proiect al Asociației Montage, Co-finanțat de AFCN.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *