“Cantitatea de magneziu din organismul unui adult este de aprox. 25 g şi mai mult de jumătate din acesta se găseşte în oase, un sfert în muşchi, iar restul în inimă, ficat, rinichi, tub digestiv şi plasmă. Nevoia zilnică de magneziu pentru fiecare kilogram din corp este de 5 mg, copiii au nevoie de 15 mg per kilogram/corp, iar femeile însărcinate de 10 mg per kilogram/corp. De multe ori, simptomele deficitului de magneziu sunt asemănătoare celor cauzate de carența de calciu: crampe musculare, stări de nervozitate, lipsa de concentrare, stres, oboseala, memorie mai slabă. Este greu de diagnosticat deficienţa de magneziu deoarece aceasta nu apare la testele de sânge. De aceea, suplimentele alimentare cu magneziu se administrează numai dacă ne cunostem bine starea de sănătate şi în funcţie de vârstă, de sex, de efortul fizic sau intelectual depus. Luate în exces sau necorespunzător şi vitaminele pot fi periculoase”- explică dr. Florenţa Creţu, reprezentant Ropharma.
Un supliment alimentar ce reface echilibrul mental şi fizic al organismului este Magnozen de la Ropharma, având în compoziţia sa carbonat de magneziu light, extract de rhodiola rosea, oxid de zinc şi vitamina B6, care ajută la asimilarea optimă a magneziului în organism.
În plus, acesta menţine şi protejează ritmul cardiac în limite normale, optimizează memoria şi atenţia, susţine capacitatea de apărare a organismului la diferite tipuri de stres şi conferă o stare de relaxare benefică. Se administrează 1 comprimat pe zi, dimineaţa sau la prânz, înainte de masă. Preţ: 13, 10 Lei. Magnozen este disponibil în Farmaciile Ropharma din ţară şi online, pe http://www.ropharma-healthcare.ro.
Care este rolul magneziului în organism?
- Asigură sănătatea inimii prin participarea la distribuirea eficientă a potasiului, calciului şi a altor nutrienţi la nivel celular
- Consolidează oasele impreună cu calciul şi cu vitamina D
- Purifică organismul, un nivel de magneziu în limite normale neutralizând şi eliminând mai uşor metalele grele, substanţele chimice din mediul înconjurător sau din alimentele nesănătoase, pesticidele şi ierbicidele, precum şi alte toxine care ne pătrund în corp şi ne atacă organele vitale
- Relaxează nervii şi muşchii
- Ajută la circulaţia sângelui
- Ajută la transformarea zahărului în energie şi la sinteza proteinelor
- Participă la procesul de digestie, ajutând la mistuirea alimentelor şi la absorbţia nutrienţilor în organism
- Stimulează producţia de acid hidrocloric în stomac şi a bilei la nivelul ficatului
- Împiedică formarea depunerilor de calciu, a calculilor renali şi biliari.
Ce alimente sunt bogate în magneziu?
Pentru o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă, sursele de magneziu ar trebui să fie cât mai diverse: de la cereale integrale şi expandate, apă minerală, seminţe de dovleac, floarea soarelui, susan, spanac, fasole neagră, quinoa, până la migdale, nuci şi alune crude, nu prăjite.
Sfatul specialistului Ropharma: Evitaţi consumul de carne în cantităţi mari, deoarece aceasta conține calciu şi fosfor, iar aceste minerale în exces reduc absorbţia magneziului în organism. De asemenea, aveţi grijă la cantităţile de produse alimentare procesate pe care le consumaţi precum faina, orezul sau zahărul şi la produsele cu efect diuretic (alcool, cafea), deoarece reduc aportul de magneziu din organism.
Pentru a fi la curent cu noutăţile, accesaţi http://www.ropharma-healthcare.ro şi/sau https://www.facebook.com/RopharmaHealthcare.ro?fref=ts