Stiai ca ciocolata poate fi folosita eficient ca o masca faciala? Este recomandata pentru persoanele care au pielea uscata, fiind o masca foarte hranitoare.
Pentru prepararea mastii ai nevoie de 50 de grame de ciocolata neagra (cea care contine 70-85% cacao, sau chiar 97%, fara alte arome sau ingrediente) pe care o topesti. Cand ciocolata topita ajunge la temperatura camerei, se adauga o lingura de ulei de masline, se amesteca bine si se aplica pe fata curata. Este extrem de important sa fii foarte atenta cand aplici masca, deoarece compozitia trebuie sa fie racita pana la temperatura camerei inainte de a fi aplicata pe fata. Se lasa timp de 10-15 minute pe ten, apoi se clateste cu apa calduta.
Masca cu ciocolata hraneste pielea cu vitamine, minerale si antioxidanti. Dupa aplicarea mastii de cateva ori, pielea devine ferma, moale si capata un look proaspat. Ai totusi grija pentru ca masca de ciocolata poate oferi o tenta bronzanta pielii, mai ales daca ai un ten foarte deschis la culoare.
Inainte sa utilizezi orice tratament facial cu ciocolata, trebuie sa tii cont de tipul tau de ten. Daca ai un tenul gras, nu este recomandat sa aplici masca cu ciocolata, deoarece este foarte hranitoare. Daca ai tenul foarte sensibil, este indicat sa fii atenta pentru ca iti poate provoca reactii alergice cutanate.
Bineinteles, daca esti alergica la ciocolata, nu trebuie sa utilizezi aceasta masca!