4 pași pentru un păr strălucitor și sănătos

316_beautiful-hair

Părul poate deveni fragil, uscat și subțire din mai multe motive. Unele dintre cauzele principale sunt factorii ereditari, luarea anumitor medicamente, stresul, poluarea, folosirea de produse cu substanțe agresive, lipsa de vitamine și minerale și modificările hormonale. Dacă podoaba capilară și-a pierdut din frumusețe, iată ce trebuie să faci.

Acordă mai multă atenție alimentației

Dieta joacă un rol important asupra aspectului părului. Include în alimentație mai multe proteine prin alimente precum carne slabă, ouă, pește și brânză; mai multe grăsimi sănătoase – avocado, nuci, ulei de măsline -, care sunt excelente pentru întărirea părului fin deoarece oferă acid linoleic și vitamine. În cele din urmă nu uita să bei cel puțin 2 litri de apă pe zi. Hidratarea este esențială pentru regenerarea părului și funcționarea corectă a sistemelor din organism.

Include măștile naturale în rutina de îngrijire a părului

Măștile naturale sunt întotdeauna o soluție bună pentru problemele podoabei capilare. Iată rețeta unei măști pe bază de ulei de migdale, oțet și ou.

Ai nevoie de:

  • 3 linguri de ulei de migdale (45 ml)
  • 1 lingură de oțet (15 ml)
  • 1 ou

Mod de preparare și de aplicare:

Pune toate ingredientele într-un vas și amestecă-le. Aplică pasta obținută pe părul umed și las-o să acționeze cel puțin 30 de minute. Clătește la final cu apă călduță. Repetă procedeul în fiecare săptămână. Vei observa cum părul își va recăpăta treptat frumusețea.

Renuntă la produsele cu substanțele agresive

Anumite vopsele și șampoane pentru păr pot duce la slăbirea firului. Acestea conțin produse chimice agresive cum sunt parabenii, sulfații, coloranții și siliconul. De asemenea, proceduri precum îndreptarea, permanentul, încrețirea părului, toate duc la pierderea proteinelor, ceea ce provoacă subțierea și uscarea șuvițelor. Pentru a evita aceste probleme, ai grijă ca produsele cumpărate să nu conțină substanțele enumerate mai sus.

Evită stresul

Stresul este una dintre principalele cauze ale căderii parului. Dacă ai păr fin și nivelul de stres mare, ești vulnerabilă la pierderea părului. Încearcă să eviți perioadele stresante, pe cât de mult posibil.

Ai grijă de păr și de sănătatea ta.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *