Planta-minune pentru femei. De ce o folosim si cum o preparam

cretisoara-1-960x480

Dacă nu ați auzit de crețișoară, vă spunem înainte de toate că este supranumită planta-minune pentru femei. Motivul?- În primul rând, ajută la echilibrarea organismului feminin. Așadar, mai jos, vă oferim o rețetă de ceai de crețișoară, dar și alte alternative pentru a exploata cât mai mult beneficiile acestei plante. Să fie cu sănătate!

Începând cu perioada creştină virtuţile curative ale creţişoarei au fost asociate cu puterea tămăduitoare a Fecioarei Maria. În unele limbi europene denumirea populară a creţişoarei este “veşmântul Maicii Domnului” (Lady”s Mantle – în engleză, Frauenmantle – în germană). Denumirea ştiinţifică: “Alchemilla” provine din termenul arab “Alkemelych” care înseamnă “alchimie” şi a fost asociat cu creţişoara datorită credinţei în puterile ei magice.

Această plantă este predominant regăsită în vestul și centrul Europei. Este cunoscută o singură specie, Alchemilla vulgaris, însă există peste 300 de feluri de crețișoară în Europa. Fiecare dintre acestea colectează rouă în frunzele sale moi. Singurele femei care nu ar tebui să utilizeze această plantă sunt cele care se află în primele etape ale sarcinii. Cu toate acestea, crețișoara este considerată o plantă excelentă mai târziu în timpul sarcinii, ajutând la o naștere mai ușoară.

Crețișoara crește de multe ori de pe marginea drumului, putând fi foarte ușor culeasă. Puteți folosi planta întreagă, atât frunzele precum și florile. Deși este în general considerată o plantă pentru femei, ajută și la vindecarea rănilor, curăță pielea și ajută la probleme precum diareea. Este considerată o plantă excelentă și pentru copiii care sunt bolnavi și slăbiți și, de asemenea, în cazurile în care pubertatea este întârziată.

Citeste continuarea pe Zaina.ro

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *