“Consumatorii romani sunt tot mai preocupati de alimentatia sanatoasa, se informeaza in legatura cu ingredientele si aditivii si se orienteaza spre acele produse care le castiga increderea. Din respect pentru iubitorii de inghetata si consumatorii Häagen Dazs, pe eticheta produselor sunt mentionate atat ingredientele, cat si posibilii alergeni. In plus, se acorda atentia cuvenita intregului proces tehnologic, de la productie pana la distributie, sortimentele Häagen Dazs fiind create exact ca la inceputuri, ceea ce le confera acestora cremozitatea specifica, textura bogata si gustul fin. Un alt element neschimbat in prepararea inghetatei Häagen Dazs este tehnica ce lasa foarte putin aer in compozitia finala, motiv pentru care aceasta are nevoie de timp pentru a se topi, aproximativ 10-12 minute. De asemenea, siropurile si combinatia de fructe care se regasesc in compozitia inghetatei Häagen Dazs sunt naturale si nu provin din coloranti sau aditivi alimentari de sinteza.”- declara Liliana Bock, Brand Manager Maresi Foodbroker, importator al inghetatei Häagen Dazs.
Inghetata Häagen Dazs – o reteta de la 1961 sigura si un desert sanatos la orice varsta
“Nu numai ca dulciurile si zaharul ingrasa, dar metabolizarea lor necesita o cantitate mare de apa, care accentueaza deshidratarea provocata de temperaturile ridicate. Inghetata in schimb e un amestec de lapte si zahar, din care zaharul se absoarbe lent, are indice glicemic similar fainoaselor (deci mai mic decat al prajiturilor) si de aceea este desertul cel mai sigur pentru siluetaa...cu conditia sa alegeti o varianta fara tone de alune si sirop de ciocolata. De asemenea, inghetata furnizeaza organismului treptat toti nutrientii necesari (glucide, proteine, grasimi si apa) intr-o formula usoara si echilibrata. Astfel, inghetata hidrateaza, racoreste, este o sursa generoasa de calciu si ne satisface pofta de dulce, cat si nevoia de energie (mai importanta este calitatea caloriilor si nu cantitatea lor), iar variantele cu ciocolata sau cafea conțin magneziu, un mineral tonic pentru sistemul nervos.” – declara dr. Mihaela Bilic, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
Si avantajele continua, adauga dr. Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuti nutritionisti din Romania: “consistenta ei cremoasa stimuleaza o zona speciala din creier responsabila de placere, de aceea inghetata ne da o stare de bine si inlatura stresul. De exemplu, ciocolata sau cacaoa din compozitia inghetatei contribuie la eliberarea de endorfina, un hormon al placerii. De asemenea, serotonina este produsa de un aminoacid – triptofanul – continut de lapte si frisca, ingredientele principale ale inghetatei. Pe langa sinteza serotoninei, triptofanul participa la prelucrarea de catre organism a vitaminei B3, necesara pentru buna functionare a sistemului nervos. Ca sa nu mai spun ca pentru copii si adolescenti trebuie sa fie desertul preferat oricarui tort sau prajituri, mai ales ca ei nu consuma niciodata suficient lapte. Mizez pe faptul ca oricum va place inghetata, asa ca nu vreau sa va conving, ci doar sa va confirm faptul ca, alaturi de fructe, inghetata este un desert super-sanatos. Si delicios.
In general, inghetata este desertul cel mai sigur pentru silueta si gustarea ideala pentru vacanta. Portia corecta este de 1-2 cupe (fara sosuri si toppinguri suplimentare) sau o inghetata pe bat/la cornet. Sorbetto este o varianta de inghetata fara lapte, in concluzie fara grasime, se obtine din fructe si zahar si este desertul ideal dupa o masa consistenta. Consumati inghetata cu ingrediente naturale, fara E-uri, deoarece nu este un aliment toxic si nesanatos si poate fi consumat atat de catre copii, cat si de persoane cu afectiuni cardiovasculare, diabet si boli metabolice.”
In concluzie, inghetata este o sursa importanta de minerale, fiind bogata in calciu si fosfor, echivalentul a 10% din necesarul zilnic al unui adult. Inghetata contine insa si vitamine, ca de exemplu vitamina A, C, D, E, B-6, B-12, precum si vitamina K, un important factor de coagulare a sangelui.
Delicioasa si cremoasa, inghetata Häagen-Dazs poate fi desertul de care ai nevoie in pauza de la birou sau cand temperaturile din termometre cresc, insa pentru a combate efectele neplacute ale caniculei o puteti folosi si in bauturi calde precum dulce de leche espresso, ciocolata calda sau affogato cu inghetata de vanilie.