Un designer roman creeaza rochii si accesorii din fire electrice

rochii-alexandra-sipa-scaled fetede10

Alexandra Sipa este o româncă stabilită la Londra. Nimic spectaculos până acum. Munca ei însă uimește și face presa internațională despre ea. Designer de modă stabilit în Marea Britanie, Alexandra a descoperit un mod inovator prin care să folosească firele electrice care nu mai sunt bune de nimic: creează articole de îmbrăcăminte și accesorii din materia, practic, de aruncat.

Alexandra a absolvit recent școala de fashion de prestigioasa Universitate de Arte din Londra, Central Saint Martins și a fost inspirată să demareze acest proiect după ce i s-a stricat încărcătorul de telefon. Tânăra de 23 de ani a decis să procure fire electrice stricate de un centru de reciclare și de pe șantierul de construcție al unchiului său, înainte de a face cu mâinile ei o „dantelă” din fire electrice.

S-a născut și a crescut în București, și a inclus tehnici tradiționale românești în creațiile sale, numind, în cele din urmă, proiectul finisat „Romanian Camouflage”.

„Colecția mea absolvire a fost condusă de motivația de a crea îmbrăcăminte de lux inovativă din deșeuri”, explică Sipa. „Am folosit cabluri pentru articole de îmbrăcăminte și accesorii prin hibridizarea unor tehnici multiple de a face dantelă, tehnici tradiționale romînești și tehnici populare vestice.”

Până acum, Sipa a terminat o rochie, un palton, o vestă, o geantă și o serie de accesorii făcute din dantele din cabluri, și plănuiește să-și extindă colecția post-izolare, pentru că poate accesa mai multe resurse.

Citește continuarea pe zaina.ro.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *