Tratamentele cosmetice in timpul sarcinii: ce este permis si ce ar trebui evitat

ook

Sarcina reprezinta atat o perioada plina de fericire si incantare, cat si una plina de emotii si trairi contradictorii, timp in care viitoarele mamici se pregatesc fizic si mental pentru nasterea copilului. Odata cu aflarea vestii, in rutina de zi cu zi a oricarei viitoare mame se produc schimbari semnificative. De la alimentatie si activitate fizica pana la ingrijirea pielii, toate acestea necesita o adaptare la noua etapa din viata. Majoritatea femeilor isi doresc in continuare sa arate si sa se simta la fel de bine, dar fara a pune in pericol dezvoltarea fatului. Daca te numeri printre femeile care apelau cu regularitate la tratamente estetice si cosmetice inainte de sarcina, cu siguranta esti interesata care dintre acestea iti sunt permise in continuare.

Dr. Silviu Istoc, sef de sectie obstetrica-ginecologie in cadrul Medicover Hospital a pregatit o lista cu cele mai populare tratamente cosmetice permise in sarcina si cele pe care ar trebui sa le eviti.

Tratemente cosmetice permise in sarcina

1. Tratamentele faciale pe baza de oxigen

„Tratamentele faciale cu oxigen introduc in profunzimea pielii, ingrediente active printr-un jet de aer sub presiune. Printre substantele active folosite se numara acid hialuronic, antioxidanti, vitamine si extracte botanice. Acest tratament este excelent pentru viitoarele mamici cu un ten uscat sau tern, neavand nicio reactie adversa asupra sarcinii”, spune dr. Silviu Istoc.

2. Exfolierea faciala blanda

Pentru viitoarele mame care se confrunta cu un ten lipsit de vitalitate, o exfoliere faciala blanda in sarcina poate fi o alegere buna. In timp ce tratamentele precum microdermabraziunea nu sunt recomandate femeilor insarcinate, poti opta pentru cele care au in componenta acidul glicolic sau acidul lactic.

3. Tratamentele pentru curatare profunda a tenului

Daca te confrunti cu un ten mai problematic, poti apela fara griji la un tratament de curatare profunda. Acesta include, in general, exfoliere blada, extractia cosurilor, masaj facial, urmat de o masca de hidratare. Toate acestea neavand un impact negativ asupra ta sau a bebelusului.

Tratamente cosmetice contraindicate in sarcina

„Procedurile de infrumusetare de tipul: peeling chimic, mezoterapie, dermapen, injectare de acid hialuronic si toxina botulinica, laser, radiofrecventa sunt contraindicate in sarcina. De asemenea, tratamentele de reducere a depozitelor de grasime localizata sau a celulitei de tipul cavitatie, vacuum bipolar, radiofrecventa multipolara nu sunt sigure pentru femeile gravide”, afirma dr. Silviu Istoc.

Ca viitoare mama, este perfect normal sa ai o multime de intrebari chiar si pentru un subiect aparent banal, precum tratamentele cosmetice. Acestea fiind spuse, iata cateva intrebari tipice legate de tratamente faciale si raspunsurile la acestea:

1. Sunt sigure tratamentele faciale pe baza de aburi?

In general, nu este sigur sa cresti temperatura de baza in primul trimestru. Cu toate acestea, aburirea fetei sau aplicarea unui prosop cald este in regula, deoarece niciuna dintre aceste metode nu iti va ridica temperatura generala.

2. Poti apela la microdermoabarziune in timpul sarcinii?

Din pacate, nu. Microdermabraziunea in timp ce esti insarcinata nu este sigura, deoarece este posibil ca acest tratament sa iti provoace cicatrici, avand pielea senisbila din cauza sarcinii. Pe langa cicatrici, microdermabraziunea in aceasta perioada poate provoca eruptii de cosuri.

3. Sunt permise tratamentele pentru vergeturi in sarcina?

Tratamentele medical-cosmetice de combatere a vergeturilor cum ar fi radiofrecventa fractionata, microdermabraziunea, peelingul chimic, tratamentul dermapen, terapia laser nu sunt recomandate in timpul sarcinii. La aceste metode medicale de tratament se poate apela dupa nastere. De aceea importanta este prevenirea aparitiei vergeturilor.

In timpul sarcinii, viitoarele mame ar trebui sa opteze, in principal, pentru proceduri de infrumusetare naturale, care nu presupun substante chimice. O alimentatie echilibrata si sport moderat constant vor avea rezultate uimitoare asupra calitatii si sanatatii pielii!

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *