Reteta saptamanii: Fursecuri cu unt

Fursecuri_cu_untGustarea de dimineata sau dintre mese este adesea trecuta cu vederea si consta de cele mai multe ori in alegeri nesanatoase, precum covrigei, chipsuri sau biscuiti. Aceste gustari insa nu doar ca nu potolesc senzatia de foame, dar o stimuleaza. Astfel, la scurt timp dupa vei simti din nou nevoia de a manca si vei vrea sa consumi in special mancaruri bogate in zahar. Pentru un stil alimentar sanatos, alege sa prepari singura multe dintre preparatele consumate. Si pentru a nu cadea in capcana poftelor nesanatoase, incepe ziua si potoleste-ti senzatia de foame cu fursecuri cu unt, facute in casa. Usor crocante la exterior si moi in interior, aceste fursecuri sunt alegerea perfecta pentru a insoti cafeaua de dimineata. Sunt usor de facut, cu putine ingrediente, asa ca pot fi pregatite in weekend intr-o cantitate suficienta pentru a le avea la indemana intreaga saptamana.

Ingrediente:

250g unt premium KOLIBA
200 g zahar
1 esenta vanilie
2 plicuri zahar vanilat
2 oua
200 g faina (se ajusteaza la preparare)

50 g ciocolata maruntita

Metoda de preparare:

Toate ingredientele se cantaresc si se pastreaza la temperatura camerei pentru ~15 minute inainte de utilizare. Cuptorul se preincalzeste inaintea utilizarii pentru ~10 minute la 180C.

Intr-un bol se amesteca zaharul cu ouale si untul KOLIBA pana obtinem  o crema, iar untul s-a incorporat foarte bine. Se adauga zaharul vanilat, esenta de vanilie si se amesteca treptat faina pana devine o coca consistenta ca pentru foi.
Aceasta se lasa la frigider pentru ~1 ora dupa care o scoatem si o taiem in forme rotunde de biscuiti. Presaram bucatele de ciocolata maruntita si asezam biscuitii in tava, pe o foaie de pergament.

Biscuitii se coc pentru ~35-40 minute sau pana devin rumeni.

Dupa ce au fost scosi din cuptor se lasa la racit pentru ~5 minute, dupa care pot sa fie luati de pe hartie cu o spatula de plastic si serviti.

Pofta buna!

Reteta realizata de Gabriela Simion

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *