Genial! Uite de ce sa mananci cartofi prajiti dupa ce mergi la sala!

948237-french-friesUn studiu recent publicat in „International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism” a descoperit ca un consum de fast food dupa sport are aceleasi efecte in a restabili glicogenul din corp ca o bautura energizanta sau un baton proteic.

Cercetarea a avut loc la Universitatea din Montana, unde 11 ciclisti au fost supusi la test. Dupa o cursa de 90 de minute, ciclistilor li s-a dat o perioada de patru ore pentru a se reface. Sportivii au primit mancare imediat dupa cursa, apoi dupa inca doua ore.

Dupa prima cursa si prima perioada de recuperare, ciclistii au fost trimisi intr-o noua cursa de 20 de kilometri, urmata de o noua perioada de recuperare de patru ore.

Dupa ce au analizat biopsiile musculare si mostrele de sange luate intre curse, oamenii de stiinta nu au observat diferente intre nivelul de glucoza din sange, rapsunsul la insulina, regenerarea glicogenului sau performanta intre participantii care au primit suplimente energizante si cei care au mancat hamburgeri si cartofi prajiti.

Fii foarte atenta insa. Alege o portie mica pentru a nu exagera cu caloriile.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *