În general, alimentele pe care trebuie să le evitați sunt produsele bogate în zahăr și cele bogate în grăsimi, printre altele. Persoanele care consumă zilnic aceste alimente devin victime ale obezității. Cu toate acestea, există și alte tipuri de alimente despre care se spune că sunt sănătoase, însă care de fapt provoacă creșterea în greutate.
Nutriționista americancă Amelia Winslow spune că: „unele alimente care au fost considerate aliați în scădere în greutate, sunt de fapt opusul. Se referă la alimentele dietetice, ele fiind cele care te pot face să câștigi în greutate”.
Iată care sunt:
Băuturile dietetice
Cercetătorii cred că atunci când se mânâncă și se bea ceva dulce, corpul așteaptă calorii. Cu toate acestea, atunci când băuturile nu conțin calorii, organismul reacționează prin încetinirea metabolismului, care scade nivelul de insulină, lucru care are ca rezultat – creșterea în greutate.
Alimente dietetice cu conținut scăzut de grăsimi
Când oamenii cumpără produse cu conținut scăzut de grăsimi, consumă de obicei 30% mai mult din acest produs alimentar. Prin urmare, ajung să mănânce mai mult. De aceea este important să urmărești porțiile de alimente sănătoase și să stați departe de cele cu conținut scăzut de grăsimi. Cel mai important lucru este controlul și dimensiunea porției.
Iaurturile cu arome de fructe
Cei mai mulți oameni cred că iaurtul ajută digestia datorită bacteriilor sale sănătoase. Acest lucru se întâmplă atunci când este consumat iaurt natural. Iaurturile aromate (cu arome de fructe) sunt de obicei îndulcite cu zahăr în exces și sirop de porumb. O bună alternativă este să adaugi fructe proaspete în iaurtul natural.
În concluzie, nu este vorba doar de a mânca mai puține calorii. Este important să arzi și caloriile consumate prin mișcare. Corpul este proiectat să se miște, iar prin exerciții vei putea mânca puțin mai mult în timp ce te alimentezi.