Care sunt cele mai utile accesorii si gadget-uri pentru activitati outdoor

Suntem in perioada in care profitam la maximum de vremea favorabila, incercand sa iesim cat mai des in aer liber – alergam in parc, ne plimbam cu bicicleta sau cu rolele, facem drumetii la munte. Pentru a veni in intampinarea persoanelor active, echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm prezinta cele mai utile accesorii si gadget-uri pentru activitati outdoor.

In zilele noastre, smartphone-ul a devenit indispensabil. Il avem cu noi 24 din 24 de ore. Pentru a-l mentine in stare buna de functionare, avem nevoie de accesorii care vin sa completeze atat tinuta, cat si monitorizarea in timp real a activitatii noastre.

”Pentru drumetii, alergat, plimbari, recomandam ca telefoanele mobile sa fie puse in huse de brat sau, pentru cei carora le place innotul, huse waterproof. Este foarte util sa avem conectata la telefon o casca Bluetooth sau casti cu fir, cu ajutorul carora putem raspunde la apelurile primite sau asculta muzica, iar astfel nu avem mainile ocupate”, spune Adriana Vlad – ThePhoneGeeks.

Daca smartphone-ul este deja indispensabil, gadget-uri precum ceasurile inteligente sau bratarile dedicate activitatilor sportive devin tot mai populare, pe masura ce romanii descopera beneficiile monitorizarii acestor activitati.

Pentru activitatile sportive in aer liber recomandam atat smartwatch-uri, precum MyKronoz ZeWatch 2, Alcatel Onetouch, Samsung Galaxy Gear Fit si in general modelele care au o certificare foarte buna impotriva prafului si a lichidelor – cat si bratari dedicate. Acestea monitorizeaza activitatea noastra: pasii, distanta parcursa, caloriile arse, pulsul. Cu ajutorul acestor accesorii avem posibilitatea sa ne stabilim anumite obiective si sa urmarim constant progresele pe care le facem, astfel incat sa avem un stil de viata activ. Putem spune ca aceste gadget-uri pot fi considerate antrenorul personal de fitness”, explica Adriana Vlad.

”In special pentru drumetii, se poate folosi un ceas inteligent, care are si functia de busola, respectiv ne poate indruma cu ajutorul hartilor Google”, adauga Adriana Vlad.

Aceste gadget-uri vin insotite de o aplicatie care trebuie instalata pe smartphone. Dupa sincronizarea celor doua device-uri, toate datele legate de activitatile noastre sunt monitorizate cu ajutorul acestei aplicatii, iar astfel putem sa ne propunem anumite tinte de performanta.

Miscare in aer liber, doar cu telefonul

Daca nu avem un astfel de gadget, putem sa descarcam pe smartphone aplicatii care sa ne vina in ajutor in monitorizarea pasilor, a distantei parcurse, a timpului etc.

”O astfel de aplicatie este Step Into Health, cu ajutorul careia pot fi inregistrati pasii parcursi, distanta si caloriile arse. O alta aplicatie similara este Google Fit”, mentioneaza Adriana Vlad.

La capitolul drumetii montane, aplicatiile dedicate sunt mai mult decat utile, pot fi chiar vitale.

”Pentru drumetii recomand inainte de toate instalarea pe smartphone a Harti Google. Una dintre aplicatiile care ne ajuta sa ne orientam este IGO. Aceasta aplicatie necesita doar semnal GPS, nu este nevoie sa avem si conexiune de Internet. Are implementata busola, care este foarte importanta atunci cand suntem in drumetie”, subliniaza Adriana Vlad.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *