Peste 50% dintre pacientele din Romania sunt diagnosticate cu fibrom uterin

fibromDraga noastra, pentru ca sanatatea ta este cea mai importanta, trebuie sa-ti impartasim si tie ultima informatie ingrijoratoare pe care am aflat-o: in Romania, peste 50 % dintre pacientele cu varsta cuprinsa intre 21 si 49 de ani sunt diagnosticate cu fibrom uterin.

Pentru a preveni aceasta conditie medicala, iti recomandam sa mergi anual la un control ginecologic si sa-ti faci o ecografie. Cu trimitere de la medicul de familie, ambele sunt gratuite.

Se pare ca doar 25% dintre paciente prezinta fibrom simptomatic, depistat in urma investigatiilor medicale, semnalele ingrijoratoare fiind reprezentate de sangerari abundente, dureri in zona pelvisului, infertilitate etc. Varsta medie de fibrom simptomatic a scazut la 32-35 de ani, motivele pentru care fibroamele uterine evolueaza fiind: dereglajul hormonal, consumul preparatelor cu soia, consumul carnii de pasare de crescatorie (hormoni), Xantohormoni (substante chimice din ambalaje plastice; detergenti vase etc), stres, fumat.

Daca te confrunti totusi cu aceasta problema, trebuie sa stii ca exista o procedura eficienta, nechirugicala, care te ajuta sa scapi de fibromul uterin: embolizare uterina, aceasta avand o rata de succes interventional de 98%.

Aceasta procedura este minimum invaziva si nu are sanse de recidiva.

“Pana in prezent, am tratat cu succes peste 8.000 de paciente prin acesta procedura de embolizare a fibromului uterin. Procedura reprezinta o optiune alternativa celei chirurgicale, aceasta constand doar in punctia arterei brahiale si montarea unei teci arteriale (un dispozitiv de plastic cu diametrul de numai 4 mm). În continuare, se introduce prin teaca un cateter (tub subtire de plastic) si sub control radiologic, folosind si substanta de contrast iodata, se ghideaza acest cateter prin vasele de sange pana la nivelul arterei uterine. Odata pozitionat corect, prin acest cateter se introduc particule speciale, biocompatibile, care vor astupa vasele de sange ce alimenteaza fibromul.

Un alt avantaj este durata medie a interventiei- 30 de minute, anestezia fiind doar locala. De asemenea, nu exista o perioada de recuperare propriu-zisa, sunt trei zile de tratament medicamentos, antiinflamator, analgezic si antibiotic, iar spitalizarea consta intr-o singura noapte.”, spune Dr. Rares Nechifor, medic primar radiolog Centrele de Excelenta ARES.

La final, iti spunem sa ai mare grija de tine si sa nu uiti ca un control la timpul lui te poate salva!

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *