Pe 3 și 4 iulie se inaugurează Recul, un spatiu nou de cultură, teatru și improvizație

recul_poster_deschiderePe 3 și 4 iulie se inaugureaza Recul, un spațiu nou, fain, cu de-ale artei pe strada Cercului la numărul 6. „Când se lasă seara peste București, haideți la noi, este loc de cultură de
băutură. Avem Recul pentru prima oară și de-acum încolo!”

Conceptul Recul și autorul acestuia

Se ia un cuvânt: RECUL. Se definește: „Mișcare îndărăt a unui corp solid, produsă pe baza unei forțe de reacție, de mișcarea unui alt corp considerat că are sensul de deplasare înainte și care, de obicei, are masă mult mai mică decât primul corp.” (DEX) „Zmucitura armelor de foc cînd se descarcă.” (dictionar 1939). Se redefinește: Mișcare în sine a unui om, ca o reacție produsă de mișcarea unui artist considerat(ă) că are sens și care acționează pentru a stimula simțurile omului. Zguduiala interioară a artistului când se descarcă. Se desface: RE-mediu + CUL-tural.

Se analizează componentele: Remediu <RE+MEDEOR (lat.), – care (te) face bine iar și iar și iar; a remedia: a re-media, a reface legătura dintre om și cultură; „reazem” – variantă cu etimologie necunoscută; Cultural <cultură + sufixul „-al”; la început era agri-cultura; mai apoi, nu doar pământul, ci și mintea și sufletul au avut nevoie de desțelenire, cultivare/ însămânțare.Ce cultivăm oi: teatru (relevant, de improvizație), literatură, muzică, adică deale artei cu gust și cu minte în două cuvinte. Reazemă-te de cultură! Pe scurtătură, recul!

Acesta este un concept care aparține Asociației Teatrul Nostru, fondată în 2013 și având ca scop valorificarea potențialului educațional, social, formativ și curativ al artelor spectacolului pentru a-și aduce astfel aportul la recuperarea firescului, la afirmarea valorilor tradiționale, la confortul cultural și angajamentul umanitar al societății. Proiectele Recul: Laboratorul de impro (se lansează sâmbătă 4 iulie 2015). Improvizație: Arta improvizației, a improviza, a compune, a executa, a aranja sau a face orice fără pregatire în prealabil. Proces, metoda. Laboratorul de Impro își propune dizolvarea membrilor mai multor trupe intr-un „think tank” care să dezvolte și să exploreze scenic formate existente în toată lumea și inventarea de formate noi, aducând improvizația la locul ei, mai aproape de teatru. Exista un umor foarte rar întâlnit în natură. Acesta se lasă trăit doar atunci când actorul își urmează frica. * a nu se confunda cu “stand-up”

Primul format al Laboratorului de impro: Ready? Play este un format inspirat din repertoriul Upright Citizens Brigade. Formatul se desfășoară astfel: Se ia o sugestie din public și începe spectacolul. Unul din improvizatori împărtășește gânduri, emoții și amintiri personale în forma unui monolog, pornind de la sugestia primită. Ceilalți improvizatori, inspirați fiind de monolog, creează o serie de scene în ritm alert: taie, montează, editeaza, fac salturi în timp (trecut și viitor) sau se bălăcesc în prezent. Echipa de improvizatori: Vlad Pasencu, Monica Anastase, Adriana Bordeanu, Delia Riciu, Dragoș Muscalu, Miki, Catălin Coșarcă, Bogdan Untilă.

Stagiunea de teatru relevant – Teatrul este o artă manipulativă. Orice fel de manifestare ar avea, că e spectacol de mișcare, comedie muzicală, one-man show, impro sau dramă,
teatrul conține mesaj, înțelesuri și stări pe care le transmite spectatorului fie că acesta este sau nu dornic sau conștient de transferul de emoție și informație. Stagiunea de Teatru Relevant identifică în semnificația unui spectacol de teatru unica rațiune pentru care respectivul spectacol trebuie să existe. Considerăm că cea mai mare grijă a teatrului ar trebui să fie urma pe care acesta o lasă în spectator, iar în organizarea Stagiunii de Teatru Relevant ne ghidăm după acest principiu. Dorim ca printr-un astfel de context să ne adresăm acelora care văd în spațiul scenei mai mult decât un suport pentru divertisment și să încurajăm dezvoltarea unui simț al responsabilității printre cei care aleg să se adreseze lumii prin arta numită teatru.

Pe 3 iulie – Concert Maria Raducanu – ora 20:30, bilet: 35 lei si pe 4 iulie – Spectacol de improvizație Ready? Play.- ora 20:30, bilet: 20 lei. Numărul de locuri este limitat, așa că vă sfătuim să vă faceți rezervare: rezervari.recul@gmail.com / 0747.607.913

Partenerul Recul: Cafeneaua Tramvaiul 26

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *