Împreună dăruim aripi de bucurie micuților din Spitalul Marie Curie

KV3Zeci de obrăjori îmbujorați strălucesc în lumina amiezii și tot atâtea mânuțe aplaudă cu încântare. În Spitalul Marie Curie din București astăzi e rost numai de veselie, căci Magicianul Teo a sosit cu tolba plină de trucuri, iar tenorul Vlad Miriță și baritonul Iordache Basalic plănuiesc să-l ademenească pe Moș Crăciun în amfiteatrul spitalului, cu un concert de colinde fermecate.
Astfel au petrecut după amiaza zilei de 16 decembrie micuții pacienți din secțiile de oncologie și ortopedie ale Spitalului Marie Curie. Cele câteva ceasuri pline de zâmbete au fost rezultatul primului pas al campaniei umanitare „Împreună dăruim aripi de bucurie”, inițiată astăzi de Sun Plaza.
Pe lângă momentele artistice, Sun Plaza a oferit spitalului sute de consumabile, jucării și produse de igienă personală, ca răspuns la nevoile diferitelor secții medicale.
Această inițiativă face parte din angajamentul Sun Plaza de implicare în viața comunității și de susținere acordată sectorului medical dedicat copiilor. Eforturile personalului spitalului Marie Curie cu care am stat de vorbă, ne-au inspirat în demararea acestui program la care sperăm să se alăture și vizitatorii centrului comercial.”, au spus reprezentanții Sun Plaza.
Inițiativa Împreună dăruim aripi de bucurie” continuă în perioada 18 decembrie 2015-31 ianuarie 2016 în incinta centrului comercial  Sun Plaza. Cei care doresc să îi sprijine pe copiii internați în Spitalul Marie Curie sunt invitați să depună donații în bani în urna special amenajată.
Totodată, donațiile pot fi făcute direct pentru campania socială “Împreună dăruim aripi de bucurie”, în contul RO49BPOS85202606441RON01.
Spitalul clinic de urgență pentru copii Maria Sklodowska Curie are o capacitate de 473 de paturi și tratează pacienți cu patalogie gravă și foarte gravă din întreaga țară.
22611 de copii au trecut pragul Spitalului Marie Curie în 2014, pentru a fi tratați. Iar în foarte multe cazuri, diagnosticul a fost neiertător: cancer – boala care răpește, an de an, bucuria a peste 500 de copii români.
În țara noastră, rata medie de vindecare a micuților bolnavi este de 30-60%, în funcție de specificul bolii. Iar vindecarea depinde adesea nu doar de dedicarea medicilor, ci și de accesul la medicamente costisitoare, de consiliere psihologică, de un stil de viață supus unor reguli stricte, care împovărează peste măsură familia copilului bolnav, atât financiar, cât și emoțional.
Din fericire, depistat la timp și tratat corect, cancerul la copii răspunde mult mai bine la tratament decât la adulți, în ciuda diagnosticării mult mai dificil de realizat.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *