Trateaza bolile respiratorii la Sovata

SZOVATA - 640x433Statiunea Sovata este recunoscuta pentru bioclimatul sau. Lipsa poluarii industriale si aeroionizarea negativa o fac locul ideal pentru tratarea bolilor respiratorii. Elementele benefice din aer si din apa sunt absorbite prin intermediul pielii si a mucoaselor.

In cadrul Danubius Health Spa Resort se pot trata afectiunile respiratorii cu ajutorul aerosolilor cu sare. Tabloul include sinuzitele, rinitele alergice, bronsitele cronice sau astmul bronsic. De asemenea, cura este foarte utila pentru persoanele care au predispozitie la alergii sau in profilaxia infectiilor respiratorii.

La Danubius Health Spa Resort, te poti bucura de benficiile apei sarate din Lacul Ursu pe tot parcursul anului. Bazinele incalzite sunt cea mai accesibila varianta de tratament cu apa sarata hiperconcentratata.

Apa sarata este folosita si sub forma de aerosoli pentru prevenirea si tratarea bolilor respiratorii precum rino-faringite, sinuzite, viroze, rinite alergice, astm bronsic, bronsita cronica sau fibroza pulmonara.

Elementul minune din apa sarata este asemanator hormonilor feminini si se numeste auxin. Apa sarata si namolul terapeutic din Lacul Ursu de la Sovata este bogat in acest element asemanator estrogenului si progesteronului. Auxinul este secretat de crustaceul de apa sarata Artemia salina. „Atat sarea cat si auxinul sunt absorbite, in decursul tratamentului, prin piele si prin mucoasa si se integreaza in organism. Asa se explica efectul benefic prelungit al tratamentelor in cazul diverselor afectiuni cronice: locomotorii, ginecologice, respiratorii, neurologice şi dermatologice” sustine Suzana Pretorian, medic specialist balneolog.

Apa sarata mai are un aliat si anume, namolul. El ajuta la cresterea imunitatii prin efect de reglare neuro-psiho-imuno-endocrina mediat de hipotalamus, astfel:

  • Efecte fizice: Temperatura diferita de cea a corpului (in general mai mare) stimuleaza receptorii nervosi din piele, care induc vasodilatatie sau vasoconstrictie + vasodilatatie (in caz de aplicare de namol rece), precum si reactii la distanta mai complexe ce se transmit prin reteaua sistemului nervos
  • Efecte chimice: Substantele continute in namol (de ex sare, bicarbonati, sulfati, hidrogen sulfurat, acizi humici, vitamine) au efect direct asupra pielii (emolient, antiinflamator) cat si de permeabilizare (pielea devine mai permisiva fata de transferul acestor substante catre tesutul subcutanat). Vasodilatatia amintita anterior permite captarea substantelor din tesutul subcutanat si transportul lor catre interiorul corpului, dar si detoxifierea profunda a tesuturilor, mergand pana la nivel intercelular dupa 5 zile de tratament
  • Efecte ionice si electromagnetice: prin intermediul apei din namol, dar si a apei biologice din si dintre celulele organsimului, respectiv a apei din fluidele circulante (sange, limfa) se modifica frecventa de vibratie a moleculelor din corp, in termeni simpli se „deblocheaza caile energetice” si se „armonizeaza nivelele energetice din diferite tesuturi ale corpului”.
  • Efecte psihice: starea de bine (in esenta armonizarea energetica complexa) este transmisa de la nivelul hipotalamusului catre cortexul cerebral, care „constientizeaza” starea de bine.

Intr-un organism detoxifiat, bine circulat/oxigenat, nutrit, echilibrat energetic – celulele imune cat si comunicarea dintre ele devin mult mai competente, adica detecteaza mai prompt patrunderea unor agenti toxici/infectiosi, ii anihileaza mai eficient, dar in acelasi timp nici nu dezvolta reactii imune exagerate, hiperreactive sau aberante (ca in cazul bolilor autoimune – unde imunitatea aberanta ataca tesuturile proprii confundate cu molecule straine).

Dupa o perioada de depresie imuna survenita de obicei in a 3-4-a zi de tratament, imunitatea incepe sa creasca, astfel incat la 2-3 saptamani posttratament ea este de cateva ori mai eficienta decat imediat inaintea tratamentului. Aceasta stare de imunitate crescuta se mentine pana la o jumatate de an postttratament si chiar cativa ani.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *