Mișcarea NIVEA #LikeYourself a ajuns la New York

NIVEA_miscarea #LikeYourself_foto 1

1000 de adolescente s-au înscris în proiect și au creat peste 3000 de mesaje de promovare a încrederii în sine

În era digitalizării și a rețelelor de socializare, suntem din ce în ce mai preocupați de opinia celor din jur, încercăm să le fim tuturor pe plac, în loc să ne bucurăm de lucrurile care contează pentru noi. Părerea celorlalți a devenit atât de importantă încât ajunge să ne influențeze deciziile. Succesul se cuantifică în numărul de like-uri de pe rețelele sociale, fenomen identificat mai ales în rândul adolescentelor și al tinerelor femei în plin proces de formare a personalității.

În acest context, pentru a cultiva și a dezvolta încrederea în sine în rândul a cât mai multor adolescente, NIVEA a lansat mișcarea #LikeYourself, un proiect prin care și-a propus să încurajeze fetele să se descopere, să fie mai curajoase și să se placă pe ele însele. Nu doar când au un outfit în trend sau make-up-ul este perfect, ci mai ales atunci când se privesc în oglindă, în fiecare dimineață.

În primul sezon s-au alăturat mișcării #LikeYourself sute de fete la nivel național care au devenit ambasadoarele proiectului și au făcut parte dintr-o poveste frumoasă, cu final fericit: încurajarea multor altor tinere să aibă încredere în ele. Participantele nu doar au descoperit sfaturi despre cum să se îngrijească și cum să se simtă bine în pielea lor, ci au fost în același timp încurajate să fie o sursă de inspirație pentru prietenele lor, distribuind mesaje pozitive.

Mișcarea #LikeYourself s-a desfășurat în perioada 2018-2019 și a cuprins 4 etape: o etapă de înscrieri, în care au participat aproape 1000 de persoane și 3 etape sub formă de provocări, fiecare bazată pe o temă și un kit cu accesorii care să le inspire pe fete în crearea mesajelor #LikeYourself.

Ambasadoarele implicate în proiect au creat mii de mesaje prin care au promovat încrederea în sine în rândul adolescentelor din online. După fiecare provocare, au fost selectate fetele care au mers în etapa următoare, iar la final a fost aleasă marea câștigătoare a unei excursii la New York: Roxana Puriș-Topciov.

Roxana, vocea mișcării fetelor care au încredere în ele, are 26 de ani, este din Timișoara și a reușit să impresioneze prin mesajele originale și sincere distribuite pe canalele sale de social media despre experiențele personale, despre cum a început să își iubească atât calitățile, cât și defectele și despre cum și-a descoperit încrederea în forțele proprii.

Întreaga sa aventură la NY poate fi urmărită în “Jurnalul LikeYourself la New York”.

Pentru că în jurul proiectului s-a conturat, de-a lungul celor 4 etape, o comunitate unită de un scop comun – promovarea încrederii în sine – a  fost creat un grup de discuții dedicat ambasadoarelor care continuă și oferă valoare adăugată mișcării #LikeYourself. Comunitatea activă de aprox. 300 de fete postează mesaje despre încredere, se sprijină reciproc, își dau sfaturi, evoluează împreună și chiar organizează experiențe offline precum întâlniri sau evenimente.

Mișcarea #LikeYourself a adus în online și a amplificat ideea din spatele proiectului Caravana #LikeYourself, demarat de NIVEA în 2016 și desfășurat în sute de licee din întreaga țară. În cadrul caravanei, consultanții NIVEA au susținut sesiuni #LikeYourself și discuții deschise despre încrederea în sine. Adolescentele au descoperit astfel sfaturi despre cum să se îngrijească și cum să se simtă bine în pielea lor, în orice moment, fiind o sursă de inspirație pentru prietenele și colegele lor de liceu.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *