Sfaturi bune: uite cum sa fii mai sanatoasa in aceasta primavara!

Happiness blissTrecerea iernii aduce cu sine o multime de neplaceri printre care imunitate scazuta, astenie, vulnerabilitate in fata virozelor si alergiilor- minusuri care nu te lasa deloc sa te bucuri de primavara si mai departe chiar de inceputul verii.

Dna. Dr. Elena Claudia Teodorescu medic primar radiologie in cadrul Clinicii Donna Medical Center din Bucuresti ne da cateva ponturi pentru a incepe primavara cum se cuvine.
Iata ce trebuie sa faci:

1. Asigura-te ca intregul tau organism functioneaza cum trebuie. Alimentatia si programul din timpul iernii ar putea sa lase urme asupra ficatului, glicemiei sau circulatiei sangelui. Din acest motiv, iti recomandam sa faci o vizita la medicul de medicina interna, care in timpul consultatiei verifica fiecare organ intern si stabileste un plan de tratament sau face o recomandare pentru o alta investigatie, daca este cazul.

2. Nu trece cu vederea controlul senologic! Sanatatea sanilor este foarte importanta ca tu sa fii sigura ca esti bine, asa ca, daca ai mai putin de 40 de ani, fa-ti cu regularitate o ecografie mamara, iar daca ai depasit aceasta varsta intreaba-ti medicul despre importanta mamografiei.

3. Mergi la ginecolog. Femeile au nevoi speciale, iar un control ginecologic amanuntit, in cadrul caruia medicul sa verifice starea ovarelor, si a uterului trebuie facut periodic. De multe ori, medicii ginecologi completeaza consultul cu ecografia transvaginala pentru a obtine rezultate cat mai bune.

4. Accepta sa faci analize ginecologice specifice. Pentru un screening de rutina corect, specialistii recomanda sa faci Test Babes- Papanicolau si examen al secretiei in fiecare an. Urmeaza protocolul indicat, chiar daca nu ti se par toate la fel de importante! Aceste teste depisteaza precoce afectiuni ginecologice grave.

5. Investigheaza periodic glanda tiroida. O atentie speciala o necesita si investigatiile endocrinologice, deoarece glanda tiroida este ”vinovata” de mai multe afectiuni printre care diabet, sindromul ovarelor polichistice sau hiper si hipotiroidism.

In Romania, 60% dintre femei nu isi fac periodic un control al sanilor, in timp ce un sfert din populatia feminina nu a mers niciodata la ginecolog.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *