Primul concurs de ciclism feminin din Romania: Road Grand Pink

Este considerat unul dintre cele mai dure sporturi din lume, punandu-I pe sportivi la grea incercare, din cauza distantelor lungi parcurse si a ritmului infernal in care se pedaleaza, ciclismul a inceput sa atraga un numar din ce in mai mare de reprezentante ale sexului frumos.

Un grup de pasionate din Bucuresti a facut acest pas, concretizat intr-o premiera pentru Romania, un concurs de șosea rezervat exclusiv femeilor, la care se pot inscrie atat amatoarele cat si sportivele legitimate. Există doua variante de traseu, in functie de experienta participantelor: Easy si Long Ride, dar si categorii de copii si de perechi, parinte-copil. Noutatea este cu atat mai mare, cu cat concursurile de sosea sunt putine comparativ cu cele de mountain-bike, aceasta disciplina fiind insa in plina ascensiune.

“De mult timp ne doream sa concuram doar intre noi fetele, fiindu-ne mai greu, mai ales incepatoarelor, sa alergam cot la cot cu baietii. La Road Grand PINK, fetele care abia acum au descoperit ciclismul de sosea pot concura intr-un mediu sigur, iar cele cu experienta isi vor putea demonstra priceperea. Suntem sigure ca din ce in ce mai multe femei vor descoperi avantajele ciclismului, frumusetea si independenta pe care acest sport le ofera”, spun fetele din echipa de organizare.

Afis-RGPINK-774x1024

Road Grand Pink va avea loc pe 26 aprilie 2015 in Otopeni si isi propune sa aduca laolalta toate iubitoarele sportului pe doua roti in cadrul unei competitii de sosea. Obiectivul principal al acestei initiative este de a deschide calea tuturor catre performanta, astfel participarea la concurs se poate face pe orice tip de bicicleta – cursiera, MTB, city bike si chiar pliabila.

Categoriile la care se pot inscrie ciclistele sunt:

Junioare

  • 8-10 ani 1 – tura – 3,2 km
  • 11-13 ani  – 1 tura – 3,2 km
  • 14-17 ani – 2 ture (3,2 km x 2) – 6,4 km

Echipa – Adult + copil

  • 5-9 ani – 1 tura – 3,2 km
  • 10-13 ani – 1 tura – 3,2 km

Easy Ride – 5 ture (5 x 3,2 km) 16 km

Long Ride – 10 ture  (10 x 3,2 km) 32 km

Easy Ride este deschis pentru orice tip de bicicleta si este diferenriat pe grupe de varsta (18-24 ani, 25-30 ani, 31-35 ani, 36-40 ani, +40 ani). Se vor acorda premii speciale pentru participantele pe MTB si Citybike. Long Ride se prezinta cu două categorii Open – Amatoare si Avansate (ciclistele legitimate de Federatia Romana de Ciclism). Pentru aceasta categorie se recomanda participarea pe cursiera.

Inscrierile se pot face online pe http://www.roadgrandpink.ro pana pe 24 aprilie 2015.

Taxa de participare

  • Junioarele – beneficiază de gratuitate
  • Echipe – 20 RON
  • Cursele Easy Ride si Long Ride – 40 RON

Concursul este organizat impreuna cu BikeXpert Racing Team si Hai Cu Bicla, o organizatie non profit care promoveaza mersul pe bicicleta, bucurandu-se de sustinerea Primariei Otopeni. O echipa de 15 fete, toate practicante ale ciclismului, si-au unit fortele pentru a organiza un concurs pe cinste si pentru ca ziua de 26 aprilie sa devina o sarbatoare a ciclismului.

Mai multe detalii despre concurs – traseu, inscrieri, noutati, sfaturi utile pentru cicliste si nu numai – le regasiti pe http://roadgrandpink.ro/ si pe http://www.facebook.com/RoadGrandPink.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *