Idei pentru amenajarea bucatariei in trei stiluri diferite – rustic, vintage si clasic

Chic Ville_bucatarieStilurile rustic, vintage si clasic au fost declarate inca de la inceputul anului reprezentantive pentru amenajarile din 2015, insa, potrivit specialistilor Chic Ville, conceptul de magazin home&deco 100% ambiental, pentru a reda complet specificul acestor stiluri in zona bucatariei, alegerea corecta a micilor decoraţiuni este esenţiala.

„Indiferent de stilul ales, cel mai important aspect este integrarea in decor a personalitaţii proprietarilor. Detaliile fac diferenţa, iar daca punem suflet atunci când decoram bucataria vom obţine un spaţiu intim, cald, in care ne vom bucura sa petrecem timp”, a menţionat Marius Serbanescu, Director de Achiziţii al Chic Ville.

Astfel, pentru amenajarea bucatariei, unul dintre stilurile recomandate de specialistii Chic Ville  este stilul rustic, caracterizat prin culori temperate, naturale. De asemenea, prin combinarea corecta a decoraţiunilor, se poate face o trecere subtila la un stil rustic-industrial, adaugând accente din lemn vechi, fier forjat, obiecte antichizate si din email, combinate cu nuanţe mai tari care sa se regaseasca in textile sau obiecte de design.

Pentru un aspect neconvenţional, bucataria rustica poate fi accesorizata cu elemente metalice din inox sau tabla zincata, ori cu suruburi industriale prinse in perete care sa inlocuiasca vechiul cuier.

Un alt stil recomandat de catre designerii de interior pentru amenajarea bucatariilor este cel clasic, reprezentat cu succes prin mobilier din lemn masiv, pardoseli placate cu marmura sau alte materiale nobile si blaturi din piatra naturala. Decoraţiunile specifice acestui stil vor radia prin eleganţa si rafinament, culorile folosite vor fi unele temperate, in nuanţe de gri, crem sau maro. Acest tip de bucatarie este recomandat pentru casele cu spaţii generoase, cu posibilitatea incadrarii unei insule pentru gatit in centrul bucatariei.

Nu in ultimul rând, cei ce isi doresc o vara permanenta in bucatariile lor, pot opta pentru stilul vintage, caracterizat prin mobilier in culori deschise, usor antichizat. Completarea corecta a acestui ambient se va face, in primul rând, prin textile in culori deschise, brodate cu motive florale sau cu mici accente dantelate. De asemenea, pentru un aer romantic si relaxant, pe masa din bucatarie se pot aseza buchete de flori proaspete.

Obiecte esenţiale pentru o bucatarie completa si moderna

Potrivit Chic Ville, bucataria este spaţiul in care organizarea devine o regula, si, in acest caz, recipientele si cosurile pentru depozitat sunt esenţiale. De asemenea, nu trebuie sa lipseasca nici accesoriile gospodinelor, precum sorţul si manusa pentru cuptor, toate din aceeasi colecţie, pentru a da o stare de bine in timpul gatitului. Mai mult, tot in spiritul organizarii, doamnele si domnisoarele ar trebui sa aiba la indemâna un caiet de reţete sau o carte de bucate, precum si un suport pentru acesta.

Totodata, pe lânga suporturile de organizare, specialistii Chic Ville sugereaza acele decoraţiuni care au si un scop practic, precum recipientele din sticla pentru condimente, cafea, faina, zahar sau cutiile de ceai disponibile intr-o variata gama de stiluri si culori. Pe lânga caracterul lor practic, acestea au si un rol decorativ, intrucât de multe ori vin in suporturi speciale din rachita sau nuiele si sunt impodobite cu panglici sau desene.

În ceea ce priveste vesela, Chic Ville recomanda alegerea ei in funcţie de sezon. Astfel, pentru perioada verii se pot alege culori precum turcoaz, albastru pastel, galben floarea-soarelui, si verde deschis menite sa improspateze decorul deja existent.

„Dincolo de criteriul sezonier, am observat ca, de cele mai multe ori, vârsta clienţilor dicteaza alegerile acestora. Daca tinerii sunt atenţi la design si la preţ, pe masura ce se inainteaza in vârsta, vesela devine un element de colecţie in bucatarie, cele mai cautate piese fiind cele unicat, precum ceramica pictata manual”, a completat reprezentantul companiei.

Între cele doua categorii de vârsta intervin tinerii recent casatoriţi, care investesc in decoraţiunile pentru bucatarie, având in vedere ca se afla la primele demersuri in mobilarea noii locuinţe. Doamnele sunt extrem de atente la calitatea produselor achiziţionate, dar mai ales la cât de practice sunt acestea. Ele se indreapta mai ales catre vase pentru servit in cadrul meselor festive, dar si catre vase termorezistente pentru gatit.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *