Vocea soul-jazzului britanic, OLA ONABULE, in concert la Bucuresti

ola-onabule_784x0International Jazz Day Promo Tour aduce vocea soul-jazzului britanic in 4 concerte extraordinare in Romania. Bucuresti, Sibiu, Targu Mures si Cluj-Napoca gazduiesc reprezentatiile nigerianului Ola Onabule.

Jazz Day marcheaza astfel aniversarea a 70 de ani UNESCO, perioada in care aceasta institutie a fost promotorul evolutiei in educatie, cultura, stiinta si comunicare.

Cantaret britanic de origine nigeriana, Ola Onabule, unul dintre artistii marcanti ai soul-jazzului britanic va concerta la Bucuresti, in 27 aprilie la Sala ArCub. Concertul face parte din turneul de promovare al Zilei Internationale a Jazzului in Romania (http://www.jazzday.ro) si este de asemenea prilej de aniversare a celor 70 de ani UNESCO. Ola incheie turneul pe care il realizeaza in Romania intr-un all-star performance la Gala Zilei Internationale a Jazzului, pe 30 Aprilie, la Cluj-Napoca.

Ola Onabule aduce cu el in premiera in Romania un band de exceptie format din Villu Veski (saxofon, EST), Nick Flade (pian, DE), Joe Stoddart (contrabass, UK), Guido May (tobe, DE), Guille Hill (chitara, UK).

Ultimul sau album, ” It’s The Peace That Deafens” este compus in totalitate de el si exploreaza radacinile sale nigeriene. Transpune muzical cu o fermitate fantastica paradoxurile si identitatea celor doua culturi din care face acum parte, africana si britanica. Un proiect identitar ce include colaborari cu unii din cei mai buni muzicieni din UK si Europa si este produs de fabulosul George Whitty (castigator a 3 Grammy’s impreuna cu Chaka Khan si Randy Brecker).

Ola este apreciat pentru spectacolele lui live puternic incarcate emotional si este o prezenta constanta in cadrul celor mai prestigioase festivaluri de jazz, sali de concerte si cluburi de jazz din lume (Montreal, Vancouver Festivalul International de Jazz, Edmonton, Victoria Jazz Festival). În Europa, Istanbul, Suedia, Norvegia, Elvetia, Nigeria, Germania, Austria, Estonia, Lituania, Letonia si Romania si SUA, a urcat pe scene importante alaturi de orchestre precum Orchestra Simfonica din San Luis Potosi din Mexic, WDR Big Band din Köln, Babelsberg Film Orchestra, HR Big Band si SWR Radio Big Band.

Biletele se pot cumpara de pe Eventim.ro sau din reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti).

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *