Reteta de Paste: Miel cu ierburi aromatice! Iata ce usor se prepara!

bonneDe Paste, unul dintre preparatele obligatorii de pe masa de sarbatoare este cu siguranta friptura de miel. Iar acolo unde lipseste se poate sa fie si din vina bucatarului, care nu a reusit reteta. De aceea, pentru Pastele de anul acesta iti propunem o reteta cu miel savuroasa si apetisanta, care are un secret pe masura: dulceata Bonne Maman si cateva plante aromatice.

Combinatia de dulce cu plantele intens aromate si cu gustul de miel fac din acest preparat o companie placuta la orice reuniune cu prietenii si familia. In plus, te vor face mandra de veleitatile tale de bucatar, chiar si daca faci asta doar din cand in cand.

Ingrediente:

• 3 fileuri de miel (aprox. 350g fiecare)
• 3 linguri de Dulceata de 4 fructe Bonne Maman
• 9 felii de sunca de Parma
• cate 3 crengute proaspete de rozmarin si thimian
• 3 lingurite sos balsamic
• 2 catei de usturoi, taiat fin
• 3 lingurite de ulei de masline
• 150 ml supa de pui sau de legume
• 225 g rosii cherry

Mod de preparare (pentru 6 portii)

Ungeti fileurile de miel cu 1 lingurita de dulceata. Inveliti fiecare file in 3 felii de sunca de Parma. Asezati pe fiecare file o crenguta de rozmarin si una de thimian si legati din loc in loc ca sa nu se desfaca.
Amestecati restul de dulceata cu sos balsamic, usturoi si 2 linguri ulei de masline. Puneti fileurile de miel intr-un bol si acoperiti cu marinata. Acoperiti si lasati la frigider peste noapte.

Preincalziti cuptorul la 2200 C. Scoateti carnea din marinata (pastrati restul de marinata pentru mai tarziu). Incalziti uleiul ramas intr-o tava pe plita si prajiti rapid fileurile pe toate partile.

Adaugati 50 ml de supa in tava si transferati in cuptorul preincalzit aprox 12 min.
Scoateti mielul din cuptor, inveliti-l in folie si lasati-l sa se odihneasca.

Puneti tava inapoi pe plita si adaugati rosiile, marinata ramasa si restul de supa. Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba 2-3 min pana se ingroasa si devine siropoasa.
Indepartati folia de pe fileuri si serviti mielul cu sosul cald.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Leave a Reply