Cum să te motivezi la antrenament

Sunt persoane care merg regulat la sală, însă sunt și oameni care își pierd interesul după primele ore de antrenamente. Pentru a nu renunța la obiectivul de a merge la sala de sport, iată câteva sfaturi care te vor motiva.

Sportul îți oferă mai multă energie

Energia se blochează în corpul tău când nu te miști suficient și devii rigid. Pentru a avea acces la energia de care vei avea nevoie pentru antrenament, trebuie să păstrezi mobilitatea coloanei vertebrale și să te miști în toate direcțiile cât mai des posibil – înainte, înapoi, în lateral și răsucit. Practică exercițiile care te ajută.

Ascultă muzică care te energizează

Muzica are efecte pozitive asupra creierului și corpului, astfel încât ar trebui să o folosești în beneficiul tău. Creează-ți un playlist care să te energizeze; ceva ritmatic și optimist, care să nu te plictisească.

Include apa cu lămâie în dietă

La antrenament ai nevoie de energie, iar un pahar de apă cu suc de lămâia băut înainte de exerciții te va ajuta foarte mult. Stai departe de pulberile pre-antrenament; conțin o cantitate mare de zahăr, provocând creșterea în greutate

Setează un număr de kilograme la care vrei să ajungi

Încercuiește în calendar data de început a antrenamentului, urmărește progresul și apoi alege o dată la care deja ți-ai atins scopul. Când faci un lucru fără un scop, este mai greu să găsești motivație. Setează-ți scopul și atinge-ți obiectivul, astfel încât să continui și după ce l-ai îndeplinit.

Găsește o persoană cu care să mergi la antrenament

Găsește pe cineva care are o mulțime de energie și care nu te va lăsa să renunți, de preferință pe cineva care deja ți se potrivește și te va motiva. Stabiliți zilele de antrenament și faceți-vă planuri pentru after ori before. Bucurați-vă de timpul pe care-l petreceți împreună. Acest lucru vă va ajuta să faceți o pasiune pentru antrenamentul fizic.

Urmărește-i pe cei mai mari antrenori de fitness din lume

Fii la curent cu tot ce e nou în materie de fitness. Când te simți blocată, deschide canalul de YouTube sau pagina de Facebook/Instagram pentru inspirație. Este minunat să vezi că sunt oameni care te învață cum să îți gestionezi timpul, să îți depășești blocajele mentale și care-ți spun ce înseamnă un stil de viață sănătos.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *