Columna Medical Center a donat 30 de tablete organizatiei Teach for Romania, in sprijinul copiilor din medii vulnerabile

Columna Medical Center

Columna Medical Center – cel mai mare centru de reproducere umana asistata (RUA) din Romania, a donat un numar de 30 de tablete catre organizatia Teach for Romania, in cadrul unei initiative care urmareste integrarea solutiilor educationale digitale in mediile vulnerabile. Tabletele vor ajunge intr-una dintre comunitatile cu infrastructura digitala precara incluse in Programul Teach for Romania, pentru diminuarea inegalitatii in educatie. 

Educatia digitala in Romania continua sa fie un lux pentru elevii din mediile vulnerabile, iar, in contextul pandemiei de COVID-19, acestia sunt si mai expusi inechitatilor si izolarii. Romania, una dintre tarile cu cea mai rapida viteza a internetului, se afla pe ultimul loc in randul membrilor UE privind competentele digitale de baza si avansate (Digital Economy and Society Index UE, 2019), iar in mediul rural conectivitatea este redusa – doar 38,2% dintre locuinte au acces la internet comparativ cu 61,8% in mediul urban (Institutul National de Statistica,2019).

Initiativa de educatie digitala incluziva lansata de Teach for Romania consta intr-un program online cu activitati educative pentru copii, care se va desfasura pe parcursul a sase saptamani, in cinci comunitati dezavantajate din tara. Proiectul vizeaza 220 de elevi si 220 de parinti si beneficiaza de implicarea a 60 de profesori, care deja contribuie la schimbarea educatiei in aceste zone. Organizatia asigura atat infrastructura digitala (dispozitive digitale – laptopuri/tablete, conexiune la internet), cat si servicii educationale integrate (trainingul profesorilor, sprijin in proces pentru elevi si parinti, cursurile online etc.).

„Fiind un centru de reproducere umana asistata, pretuim cel mai mult copiii si ne dorim sa contribuim cat putem de mult la accesul acestora la educatie, singura bogatie adevarata pe care o poti lasa unui copil. In vremurile actuale, in care este nevoie de solidaritate si de grija fata de cei din jur, ne-am indreptat atentia catre copiii din mediile defavorizate si catre obstacolele pe care trebuie sa le depaseasca in fiecare zi, pentru a avea o viata normala”, a declarat Nicoleta Zamfir, CEO Columna Medical Center.

Columna Medical Center microscop

Teach for Romania este o organizatie non-guvernamentala de leadership in educatie care cauta si pregateste oameni valorosi, cu sau fara experienta anterioara de predare, pentru a deveni profesori in invatamantul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile. Organizatia a aparut ca raspuns la inechitatea educationala, oferind elevilor sansa la un viitor mai bun prin educatie si prin modele. In anul scolar 2019-2020, Teach for Romania a lucrat cu aproape 10.000 de copii. In prezent, 135 de profesori din cadrul programului (80 de participanti in program si 55 Alumni in scoli publice) si din comunitatea de absolventi sunt inscrisi in sistemul public de invatamant, in peste 100 de comunitati vulnerabile din 17 judete.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *