Cardamomul. Sau modul in care s-a schimbat cafeaua de dimineata!

coffee-and-green-cardamomO zi buna nu incepe fara o cafea tare, fara zahar, facuta la ibric. Savurezi fiecare inghititura in timp ce „rasfoiesti” Facebook-ul si raspunzi la mailuri.

Dar ce-ai zice daca ti-am spune ca exista un condiment care o transforma total? Si ca gust, si ca proprietati.

Ai auzit vreodata de cardamom? Este un condiment cu parfum fin, dulce si iute in acelasi timp, ce lasa pe limba un after taste de lamaie, camfor si portocala. Daca il adaugi macinat in cafea, obtii o combinatie speciala.

Cardamomul este considerat unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, pretul lui fiind depasit numai de sofran, vanilie si trufe. La arabi, cafeaua aromata cu cardamom este foarte apreciata. In acest scop, fie se adauga cateva pastai in cafeaua fierbinte ori cateva seminte la macinarea cafelei. Semintele sunt macinate si apoi adaugate la cafea sau cateva dintre seminte de pastaie sunt pur si simplu pastrate in cutia de cafea pentru a se impregna aroma bogata in cafea, scriu cei de la frunza-verde.ro.

Cardamomul este folosit pentru afectiuni digestive, infectii ale gingiilor, imbunatateste digestia, creste apetitul, previne greata si varsaturile. Are proprietati antioxidante, antibacteriene, antivirale si antifungice. In plus, ajuta la purificara organismului.

In Romania il poti cumpara online, de pe magazinuldemirodenii.ro si econdimente.ro cu 9 lei borcanelul de 15 grame. In plus, tot mai multe magazine specializate au inceput sa-l aduca.

Daca vrei sa iti transformi cafeaua, trebuie sa il incerci.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *