Asociatia A.R.C.E.N. reia plimbarile prin Capitala!

mircea_eliade_bucurestiAvem o veste grozava pentru iubitorii Bucurestului!

Pe 28 martie, sambata, de la ora 17.00, se lanseaza traseul-cultural „Prin Bucurestii lui Mircea Eliade”. Noul traseu – cultural pietonal aduce in atentie o zona reper pentru acest minunat oras, de la inceputului de secol XX.

Traseul „Prin Bucurestii lui Mircea Eliade” se desfasoara in fiecare sambata si duminica, in perioada 28 martie – 5 aprilie, de la ora 17.00, in perimetrul strazilor: Mantuleasa – Romulus – Popa Soare – Diminetii – Pictor Romano – Sf. Stefan – Plantelor –Negustori – Dumitru Staniloae – Calea Mosilor – Sfintilor. Punctul de pornire este Biserica Mantuleasa, din str. Mantuleasa, nr. 20, iar punctul final va fi pe str. Radu Cristian.

Traseul – cultural ARCEN aduce pentru prima data in fata publicului o serie de elemente de mitologie urbana (tramvaiul, liftul, fereastra, podul si pivnita, scara si trasura), toate preluate din literatura fantastica a lui Mircea Eliade.

Vei avea parte de o dupa-amiaza plina de istorie si povestile mahalalelor Negustori, Sfintilor, Mantuleasa si Vergului, cat si legatura acestor locuri cu Mircea Eliade – casa cu mansarda, Scoala Mantuleasa, Foisorul de Foc, casa lui Mircea Vulcanescu.

Este o idee geniala, o alternativa pietonala a Capitalei, un traseu care valorifica patrimoniul Bucurestilor si care contribuie la salvarea memoriei orasului.

Participarea la traseul „Prin Bucurestii lui Mircea Eliade” este gratuita.

Sunt unul dintre putinii bucuresteni care-si cunosc si iubesc orasul. Plecam aproape de apusul soarelui, cautand strazi inca nestabatute de noi, oprindu-ne mult in fata unor anumite case, descoperind mahalale noi, cartiere crescute peste noapte, regasind colturi preferate, mici gradini publice uitate de Dumnezeu (…). Anumite cartiere le recunostea de departe, dupa un anumit parfum, dupa vizibilitatea mai mare sau mai mica a vazduhului. Ii placea, bunaoara, cartierul acela nou care rasare intre Foisorsi statuia Pache Protopopescu (…). Dar Ileana invatase sa iubeasca, intocmai ca mine, Bucurestiul. Il descoperea din zi in zi, indragostindu-se de melancolia amurgurilor sale, de limpiditatea nefireasca a cerului sau, de trotuarele sale vechi, roase de ploi, pe care pasul se aude trist, singuratic.” – Mircea Eliade, „Nunta in cer”.

Despre Asociatia A.R.C.E.N.

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *