Nu rata somnul de frumusete in fiecare seara! Vezi ce poti pati!

somn640x430Auzi peste tot ca este necesar sa dormi cel putin 7-8 ore in fiecare seara, sa iti faci „somnul de frumusete”, dar tu te limitezi doar la 5 ore deoarece ai un deadline de terminat sau pur si simplu nu ai somn? Pe langa faptul ca vei fi obosita a doua zi de dimineata si nu te vei putea concentra, tenul tau va avea de suferit. El va deveni mai tern cu fiecare noapte pierduta in fata monitorului.

Afla cum va fi afectat tenul tau, daca vei continua sa NU dormi cel putin 7 ore in fiecare seara. Aceste 3 lucruri ar trebuie sa fie motivatia ta pentru a te odihnit corespunzator, chiar din aceasta seara!

  1. Poate cauza iritatie. Daca pielea ta devine deodata sensibila, ar fi timpul sa numeri orele de somn din fiecare noapte. Lipsa somnului poate afecta, de asemenea, bariera naturala de protectie a pielii, ducand la deshidratare, iritare si o sensibilitate crescuta a pielii.
  2. Creaza cearcane. Te trezesti in fiecare dimineata cu cercuri negre in jurul ochilor? Cu siguranta lipsa somnului este de vina. Daca nu inchizi ochii suficient timp pe parcursul a 24 de ore, vasele de sange se dilata si la randul lor pot provoca acest aspect inestetic, intunecat.
  3. Creste inflamatia si nivelul de colagen al pielii scade. Stiai ca hormonii de crestere, care ajuta la stimularea formarii de celule noi sunt eliberati doar in timpul somnului profund? Atunci cand pierzi o noapte de somn, in locul acestora vor fi eliberati hormonii de stres, ce sporesc diminuarea colagenului, formandu-se linii si riduri. In cel mai rau caz acneea cu care te-ai confruntat in adolescenta va aparea din nou pe chipul tau frumos.

Asa ca demachiaza-te, aplica crema regeneratoare pentru noapte si… somn usor!

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *